Zaposlenje

“Odličan sam kuhar, gluhoća mi neće biti prepreka u poslu”

“Odličan sam kuhar, gluhoća mi neće biti prepreka u poslu”
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sonja Hoffman
20.01.2011.
u 16:28
Štićenici Centra Slava Raškaj pripremali su jučer specijalitete zajedno s kolegama iz bjelovarske Hotelijersko-ugostiteljske škole
Pogledaj originalni članak

Flambirani svinjski mozak, svitak od krumpira, kukuruzne palačinke... Sve to jučer su u kuhinji Centra Slava Raškaj pripremili sami štićenici. U pomoć su im priskočili i kolege iz bjelovarske Hotelijersko-ugostiteljske škole.

– Riječ je o programu “Uši širom otvorene” koji je osmišljen da pomogne učenicima s oštećenim sluhom da se nakon školovanja lakše zaposle i snađu na tržištu rada – rekla je Jelena Klopotan, psihologinja centra. Tijekom programa kuhanja štićenici su integrirani u miješane grupe sa srednjoškolcima bez oštećenja pa im je to dobra priprema za ono što ih čeka kad jednom nađu posao.

– Znam da sam odličan kuhar pa mislim da mi gluhoća neće biti prepreka u nalaženju posla – rekao nam je znakovnim jezikom učenik posljednje godine kuharskog smjera Kenan Abdulahi (18). U Zagreb je na školovanje mladić stigao iz Pule i, ističe, jedva čeka da se vrati kući.

– Tamo je moje more ... a ovo je super dan! – kaže. Komunikacija s učenicima iz Bjelovara nije mu, ističe, problem jer zna čitati s usana – objasnio je prije kuhanja Abdulahi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
lutomirski
19:02 22.01.2011.

Svinjski mozak bas nije jelo za pohvaliti, normalni ljudi to nejedu !!!