RADIKALNA IDEOLOGIJA

Oduzeli joj mirovinu, a sad uhitili: Umirovljena učiteljica u Njemačkoj je imala zastrašujuć plan

Foto: Jan Woitas/DPA
German Unity Day in Erfurt
Foto: Thomas Schulz/DPA
Demonstration against energy policy and Ukraine war
14.10.2022.
u 09:57
Prema uredu saveznog tužitelja, grupa si je postavila cilj stvoriti uvjete nalik građanskom ratu u Njemačkoj, što bi u konačnici dovelo do rušenja vlade i kolapsa parlamentarne demokracije.
Pogledaj originalni članak

Umirovljena učiteljica uhićena je u Njemačkoj zbog navodne zavjere za otmicu ministra zdravstva Karla Lauterbacha, a vlasti je sumnjiče za terorizam te joj je sud odredio pritvor.  Ona je navodno bila na visokoj poziciji u protudržavnoj skupini koju je njemačka policija razotkrila u travnju, a njezine dužnosti uključivale su za formiranje i koordinaciju grupe.

Umirovljena učiteljica je sudjelovala u nabavi oružja i eksploziva, te je više je navrata pozivala na brzu provedbu plana i davala konkretne rokove. Navodi se da je umirovljena učiteljica vodila razgovore o regrutaciji potencijalnih članova udruge, piše Fenix-magazin.

Kriminalistička policija u saveznim zemljama Rhineland-Pfalz i Saska uhitila je u četvrtak nekoliko osoba i pretražila prostorije. Uhićeni ne priznaju savezne i pokrajinske ustave u Njemačkoj, već je prema njima na snazi ​​ustav Reicha iz 1871. godine.

Četiri osumnjičena suučesnika uhićena su 13. travnja, a kasnije je slučaj preuzelo savezno tužiteljstvo. Prema uredu saveznog tužitelja, grupa si je postavila cilj stvoriti uvjete nalik građanskom ratu u Njemačkoj, što bi u konačnici dovelo do rušenja vlade i kolapsa parlamentarne demokracije.

“Planirali su isključivanje električne energije u cijeloj zemlji tako što će oštetiti ili uništiti elektroopskrbne objekte”, stoji u priopćenju. Osim toga, ministar Lauterbach trebao je biti otet, uz ubojstvo njegova tjelohranitelja, prenosi dpa.

Uhićenoj bivšoj učiteljici ranije je oduzeta mirovina zbog ideologije koju zastupa, a je sud prošlog ožujka odbio njezinu žalbu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar Milisav_Gabo
Milisav_Gabo
12:44 14.10.2022.

Uzaludan je trud službenoj njemačkoj politici s ovim progonom političkih protivnika. Postojeći njemački sustav koji im je nametnut nakon 2. svjetskog rata toliko je truo da mu je urušavanje neizbježno.

DL
Dvanaest__legija
12:46 14.10.2022.

Sve koji se protive novim perverznim narativima, sodomiji i kulturi smrti, Nijemci će lažno optužiti, oduzeti im sve što imaju i zatvoriti ih. Dobro došli u novi svjetski poredak!

Avatar spin
spin
11:29 14.10.2022.

Oduzeti ženi mirovinu koju je pošteno zaradila samo zato što ima viziju drugačijeg političkog uređenja? Pa ti Nijemci su u srcu i duši ostali nacisti.