'POTRESEN SAM'

Oglasio se Puljak: 'Ako je snimka policijske brutalnosti autentična, prevršena je svaka mjera'

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Gradonačelnik Ivica Puljak na konferenciji povodom početka pripreme gradskog projekta Kopilica
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Gradonačelnik Ivica Puljak na konferenciji povodom početka pripreme gradskog projekta Kopilica
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Gradonačelnik Ivica Puljak na konferenciji povodom početka pripreme gradskog projekta Kopilica
23.10.2022.
u 20:38
Povodom snimke, čija autentičnost još nije potvrđena, oglasila se Torcida koja je pozvala Božinovića da ''obuzda zvijeri'', a splitsko-dalmatinska policija održala je konferenciju za medije
Pogledaj originalni članak

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak oglasio se povodom snimke koja je objavljena na društvenim mrežama nakon derbija u Splitu.

Naime, nakon utakmice koja se odigrala u petak navečer isplivala je snimka na kojoj policajac navodno tuče pripadnika Torcide. Povodom te snimke, čija autentičnost još nije potvrđena, oglasila se Torcida koja je pozvala Božinovića da ''obuzda zvijeri'', a splitsko-dalmatinska policija održala je konferenciju za medije, navodeći kako će sankcionirati službenika ako se dokaže istinist snimke.

''Zgrožen sam i potresen snimkom policijske brutalnosti u Splitu. Ako je snimka autentična, policija je ovim činom prevršila svaku mjeru i to je nedopustivo. Neugodna mi je i sama pomisao da sam gradonačelnik u gradu u kojem je ovakvo što moguće. 

Očekujem da policija hitno pronađe počinitelja u svojim redovima i adekvatno ga sankcionira, kako ne bi došlo do daljnjih eskalacija i kako se ovakvo što više nikada ne bi ponovilo'', objavio je Puljak na Facebooku. 

''Svi građani Splita trebaju biti ravnopravni i očekujem da se spriječe i propisno sankcioniraju svi oblici nasilja i brutalnosti, tko god bio počinitelj. To jednako vrijedi i za pojedince u policiji i za građane koji se ponašaju protivno zakonu'', dodao je.

>> VIDEO Atmosfera na Poljudu tijekom derbija

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar Moodleen
Moodleen
20:46 23.10.2022.

Ne kužim kolko netko mora biti bolestan da štiti divljake ala torcida, bed blu bud alaši i slični napasnici. Normalan bi čovjek osudio nasilje i nasilnike, a ne branitelje civilizacije. Policija sa punim pravom koristi metode koje su joj propisane, trebali bi ih koristiti na SVE koji ih napadaju, ili snagom mišića ili snagom organa za laprdanje, ala ovaj pljuvak.

ZG
zg1985
20:51 23.10.2022.

puljak javno potice i stiti terorizam..moguce samo u hr

Avatar joshan
joshan
21:44 23.10.2022.

gosp.puljak,dali ste ikada bili potreseni,divljštvima torcide?