Istraživanje

Oko 65 posto Židova iz Izraela podupire napad na Iran

Foto: AFP
Oko 65 posto Židova iz Izraela podupire napad na Iran
02.03.2012.
u 12:01
Oko 43 posto Izraelaca smatra da bi Izrael trebao napasti Iran, ali isključivo uz podršku SAD-a, dok ih 22 posto smatra da trebaju krenuti u napad bez ičije potpore
Pogledaj originalni članak

Prema istraživanju koje je krajem veljače ove godine provelo sveučilište Maryland iz SAD-a, otprilike trećina Židova iz Izraela, njih 32 posto, protivi se vojnom napadu na Iran, dok ostatak ispitanih podupire napad, prenosi MSNBC. Oko 43 posto Izraelaca smatra da bi Izrael trebao napasti Iran, ali isključivo uz podršku SAD-a, a 22 posto smatra da trebaju krenuti u napad bez ičije podrške.

U SAD-u je situacija nešto drukčija. Ako Izrael odluči krenuti u rat samostalno, 28 posto Amerikanaca očekuje da će se SAD uključiti u rat na strani Izraela, 37 posto očekuje da će SAD poduprijeti Izrael diplomatski, ali ne i vojnom intervencijom, a 16 posto smatra da će SAD "kazniti" Izrael smanjenjem potpore.

Oko 74 posto Židova iz Izraela očekuje da će libanonski Hezbolah i Iran odgovoriti na napad.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 418

OB
-obrisani-
16:06 02.03.2012.

u 16:01h ufrm je napisao/la:********** >>> Nisam. Izbrisali su napis o Torat Ha\'Melech (kraljevska Torah) iako je sve navedeno 100%%%%% istina

Avatar kobra11
kobra11
16:29 02.03.2012.

Startrack ti si ocito ucio Latinski jer si trebao putovati u Latinsku Ameriku

ST
Startrack
16:06 02.03.2012.

Jedini uzrok svih problema u svjetu su muslimani koje Kuran i Muslimanija tjeraju u zavadu sa susjedima od Bosne do Filipina.