USKOK PROVEO ISTRAGU

Optužen bivši načelnik policijske postaje zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Optužen bivši načelnik policijske postaje zbog zlouporabe položaja i ovlasti
22.07.2024.
u 10:49
Tadašnji načelnik policijske postaje u Zagrebu omogućio je drugom muškarcu da se prije njegovog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika upozna sa svim fazama i rezultatima policijskog postupanja
Pogledaj originalni članak

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1975., 1958.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Optužnicom se prvookrivljenik tereti da je, od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine, kao tadašnji načelnik jedne policijske postaje u Zagrebu, na traženje drugookrivljenika, a kako bi mu olakšao procesni položaj osumnjičenika u kaznenom predmetu u kojem je ta policijska postaja provodila izvide protiv drugookrivljenika zatražio od policijske službenice koja je provodila navedeno kriminalističko istraživanje da ga izravno obavještava o svim prikupljenim podacima. Potom je prvookrivljenik omogućio drugookrivljeniku da se prije njegovog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika upozna sa svim fazama i rezultatima policijskog postupanja.

Nakon dovršetka izvida prvookrivljenik je naložio spomenutoj policijskoj službenici da o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja izvijesti nadležno državno odvjetništvo podnošenjem izvješća, umjesto kaznene prijave te da drugookrivljenik ne uhiti. Na opisani način je prvookrivljenik omogućio drugookrivljeniku da bude upoznat s rezultatima izvida te da ne bude evidentiran u sustavu MUP-a kao počinitelj kaznenih djela. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.