pucnjava u Zagrebu

Poznanici muškarca preminulog na Žitnjaku shrvani: 'S kojim pravom je pucao ako je eventualno i krao?'

Zagreb: Zaštitar na Žitnjaku ubio čovjeka, policisjki očevid je u tijeku
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/3
22.07.2024.
u 09:32

Policija trenutno istražuje sve okolnosti ovog događaja te je zaštitar pod njihovim nadzorom i priveden na ispitivanje.

U nedjelju oko 17 sati, u blizini jednog poduzeća na Slavonskoj aveniji u zagrebačkom Žitnjaku, dogodila se tragedija u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Prema izjavama zagrebačke policije, tu je osobu usmrtio zaštitar koristeći vatreno oružje. Policija trenutno istražuje sve okolnosti ovog događaja te je zaštitar pod njihovim nadzorom i priveden na ispitivanje.

Poznanici preminulog muškarca, koji su se okupili nedaleko od mjesta događaja koje je policija ogradila trakama, izjavili su za Jutarnji list da se radi o osobi u 30-im godinama koja je bila zaposlena u jednoj firmi na području Žitnjaka. Također su spomenuli da su članovi njegove obitelji bili poznati po krađi željeza u okolnim firmama, ali su tvrdili da je preminuli muškarac vodio uredan život i nedavno se oženio. Poznanici su izrazili ogorčenost pitanjem: "S kojim pravom je zaštitar pucao na njega ako je eventualno i krao?"

Podsjetimo, kako je Večernji list jučer pisao prema nekim neslužbenim informacijama, smrtno stradala osoba je bila s bratom, koji je skupljao metal, a moglo se neslužbeno čuti i da je nastradali bio kolateralna žrtva, jer se on nije bavio skupljanjem metala. Isto tako prema neslužbenim informacijama, stradali je živio u tom kvartu i imao je posao.

No i to se tek treba utvrditi, a kada očevid i kriminalističko istraživanje budu gotovi, policija će odlučiti i hoće li podnijeti kaznenu prijavu protiv zaštitara i zbog čega. Odnosno hoće li se slučaj okvalificirati kao ubojstvo, prekoračenje nužne obrane ili smrt iz nehaja. Očevid će vjerojatno potrajati dugo, a odgovore na neka od ovih pitanja policija bi možda mogla imati tijekom današnjeg dana. 

VEZANI ČLANCI: 

Zagreb: Zaštitar na Žitnjaku ubio čovjeka, policisjki očevid je u tijeku
1/4

 

Ključne riječi

Komentara 29

LO
Lojzek1967
10:16 22.07.2024.

Sakupljači sekundarnih sirovina, uhvaćeni u krađi željeza, napali zaštitara koji je u strahu od pogibelji, sukladno zakonskim ovlastima, uporabio vatreno oružje....epilog....ne dao Bog većeg zla......

TR
Trgovac
10:15 22.07.2024.

Puna podrska zastitaru. Ne postoji pretjerana uporaba sile kad ti netko upadne u dom ili štićeno podrucje.

LU
Ludileptir
10:47 22.07.2024.

Da nije bio u kradji, ne bi ni izgubio glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije