Sarajevo

Osijek - Koteks pod istragom zbog tanjeg asfalta obilaznice

19.01.2014.
u 12:55
Sumnja se na nezakonitosti prilikom izgradnje sarajevske obilaznice, a Agencija je izuzela dokumente vezane za malverzacije oko izgradnje sarajevske obilaznice naziva LOT 2.
Pogledaj originalni članak

Osijek – Koteks je pod istragom bosanskohercegovačkih vlasti, točnije Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Sumnja se na nezakonitosti prilikom izgradnje sarajevske obilaznice, a Agencija je izuzela dokumente vezane za malverzacije oko izgradnje sarajevske obilaznice naziva LOT 2.

Sve je počelo kada je sudski vještak utvrdio da je asfalt na sarajevskoj obilaznici 7 posto, odnosno dva do tri centimetra tanji nego što je predviđeno projektom. Smanjivanjem debljine asfalta proračun BiH oštećen je za 600.000 eura. Glavni izvođač na tom projektu vrijednom 22 i pol milijuna eura bila je tvrtka Osijek-Koteks.

Agenti SIPA-e idućih dana namjeravaju izuzeti ostatak dokumentacije od Cesta Federacije BiH, ali i od austrijskog Strabaga te hrvatskog Osijek-Koteksa.

>> Daj milijun i evo ti posao

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LE
LeonardS
13:40 19.01.2014.

Koliko plačaju ovih par odvjetnika da budu u tisku, pazite da jedan dan ne preskočite

SA
SAKALAB
15:02 19.01.2014.

Ovi nadasve sposobni građevinari počeli su izvoziti znanje varanja na građevinskim knjigama, stečeno na gradnji autocesta u Hrvatskoj. treba provjeriti i koliko puta su tuneli bojani! A Strabag (fini, dobri, precizni Austrijanci, oni inače ne varaju) totalno se uklopio u balkanske sheme.

ME
merdevina
15:35 19.01.2014.

Što se balkanskih shema tiče najjača je ta da se, dok je posao gotov, traži dlaka u jajetu kako bi se izbjeglo plaćanje ili dobile dodatne radnje. Što bi se sad dogodilo da im izvođač obeća navući taj sloj dodatnog asfalta od 2 cm? Vidjeli smo vijadukte, petlje, mostove, sve je napravljeno ali im je sad sporan "sloj asfalta". Upravo to smrdi po balkanluku izrazito!