U službenom posjetu Beču

Ostojić: Zbog Hernadija ćemo uputiti prosvjednu notu Njemačkoj i Austriji

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Ostojić: Zbog Hernadija ćemo uputiti prosvjednu notu Njemačkoj i Austriji
15.10.2015.
u 13:18
Hrvatska je raspisala tjeralicu protiv Hernadija zbog sumnje na korupciju, a tereti ga se da je bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ivu Sanadera podmitio s deset milijuna eura kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u INA-i
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je danas kako će Hrvatska uputiti prosvjedne note Njemačkoj i Austriji jer nisu postupile prema uhidbenom nalogu prema predsjedniku Uprave MOL-a Zsoltu Hernadiju koji je ovaj tjedan boravio u službenom posjetu Beču, gdje se sastao s predsjednikom Uprave OMV-a Rainerom Seeleom.

– Hrvatska je bila u situaciji da je tjeralica skinuta, a onda da su je policija i DORH vratili. Ja dobro znam kako je izgledalo što se Hrvatske tiče kada je postojao uhidbeni nalog. Hrvatska je članica Interpola i Europola i zatražit ćemo objašnjenje zašto se nije postupilo prema važećem uhidbenom nalogu, rekao je Ostojić. Poznato je kako je Hrvatska raspisala tjeralicu protiv Hernadija zbog sumnje u korupciju, a tereti ga se da je bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ivu Sanadera podmitio s deset milijuna eura kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u INA-i.

>> Zsolt Hernadi, unatoč Interpolovoj tjeralici, u Beču razgovarao s direktorom OMV-a

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

Avatar zajutrak
zajutrak
13:34 15.10.2015.

Na kakve smo grane, kao država , došli u ove 4-6 godina, da nas nitko ne doživljava kao uređenu državu, i dalje smo Balkan, a ovi sadašnji na tome su zdušno radili .

Avatar petrolio
petrolio
13:35 15.10.2015.

1. zašto bi ga uhitili, ako je interpol maknuo tjeralicu? 2. zašto bi ga uhitili ako nema nikakvih dokaza za taj navodni mito jer ježić nije uplatio na račun suda tih navodnih 5. milijuna EUR mita koji su trebali biti krunski dokaz protiv sanadera i hernadija?!? znači nisu krivi njemačka i austrija, nego naša nesposobna vlast koja bi hapsila ljude kako im puhne! nije vam ovo više '45 pa da radite što hoćete drugovi!!!!

Avatar juricamesko
juricamesko
13:27 15.10.2015.

a za zaplijenjeni vlak i uhićenje 40 redarstvenika nećeš uputiti prosvjednu notu. ili je DORH trebao podići kaznenu prijavu protiv onih koji su svojim nemarom i neznanjem doveli do toga.