BIO JE PIJAN

Osuđivani branitelj skinuo pečat sa stana u Zagrebu i ušao u njega. U stanu pronašli i mrtvog čovjeka

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Osuđivani branitelj skinuo pečat sa stana u Zagrebu i ušao u njega. U stanu pronašli i mrtvog čovjeka
11.12.2023.
u 12:42
U kaznenom nalogu traži se da se Zagrepčanina proglasi krivim te da mu se izrekne uvjetna osuda od pet mjeseci zatvora
Pogledaj originalni članak

Podignuta je optužnica protiv Zagrepčanina (55) koji je u listopadu 2022. u večernjim satima na Trešnjevci skinuo službeni pečat Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske s vrata stana u kojem je stanovao muškarac koji je preminuo. Riječ je o branitelju koji je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, a već je osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijevare te je izdržavao kaznu od 2014. do 2015. 

Kako piše u optužnici, službeni pečat stavljen je u veljači 2022. Muškarac je ušao i zaspao u stanu. Zatekli su ga policijski službenici VII. Policijske postaje Zagreb, pišu 24 sata. Muškarac je skinuo službeni znak koji je ovlaštena osoba stavila radi osiguranja prostora i time je počinio kazneno djelo protiv javnog reda. U kaznenom nalogu se traži da se Zagrepčanina proglasi krivim te da mu se izrekne uvjetna osuda od pet mjeseci zatvora. Također se predlaže plaćanje troškova u paušalnom iznosu od 40 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

U svojoj obrani ispričao je kako je  u listopadu 2022. izašao iz noćne smjene iz doma za starije gdje radi kao njegovatelj i išao na piće s prijateljima.

– Cijeli dan proveo je po kafićima na Trešnjevci i kod Cibone. U sporni stan došao je navečer, gurnuo je ključ u bravu, a koji mu je prethodno dao pokojni vlasnik stana dok je još bio živ jer ga je redovito obilazio, a i skupa su stanovali dvije godine – piše u optužnici. Kada je ušao u stan, legao je i zaspao, a sutradan su ga probudili policijski službenici. 

Dolaskom policijskih službenika na mjesto intervencije tamo je zatečen Zagrepčanin i preminuli vlasnik stana kojeg je zatekao kako leži u beživotnom stanju. Uskoro mu je pristigli mrtvozornik utvrdio smrt. Policiju je zvala susjeda koja je primijetila da je skinut službeni pečat. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Asterix
Asterix
13:30 11.12.2023.

A ovaj preminuo od gladi jer je ostao u zapečaćenom stanu... majko mila kakva ne ovo zbrka... niđe smisla.

Avatar tarana
tarana
16:13 11.12.2023.

Eto što je peh; umjesto sefa s dukatima nađe se mrcina.

VI
virinvanizaćoška
14:23 11.12.2023.

Branitelj iz 43-e? Jožin frend?