vremenska prognoza

Ovaj tjedan niske temperature, ali će uglavnom biti vedro i sunčano

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ovaj tjedan niske temperature, ali će uglavnom biti vedro i sunčano
18.01.2016.
u 07:32
Većina Hrvatske probudila se jutros s temperaturama ispod ništice
Pogledaj originalni članak

Većina Hrvatske probudila se jutros s temperaturama ispod ništice, a isto nas vrijeme očekuje cijeli ovaj tjedan. 

Danas će u unutrašnjosti prevladavati djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano te još malo hladnije vrijeme. Povremeno povećane naoblake i ponegdje malo snijega može biti samo u prvom dijelu dana u istočnoj Slavoniji, piše vrijeme.net. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju i jak sjeverac, a na Jadranu još u prvom dijelu dana jaka i olujna bura. Tijekom dana vjetar će znatno oslabjeti. 

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -10 do -4 stupnja Celzijeva, a na Jadranu od -1 do 3. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -3 do 1, a na Jadranu od 3 do 7°C. 

U utorak će pak u prvom dijelu dana prevladavati sunčano i hladno, a zatim prema kraju dana očekujemo sve više oblaka. U noći na srijedu mjestimice može biti slabih oborina. Vjetar će oslabjeti i postupno okretati na južne smjerove. Na Jadranu će bura prestati i okretati na jugo. Jutro vrlo hladno s temperaturama u unutrašnjosti od -10 do -5, a na Jadranu od -2 do 2 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -2 do 3, a na Jadranu od 5 do 8°C. 

Temperature ispod nule, uglavnom do -10 stupnjeva Celzijevih očekuju nas cijeli ovaj tjedan, no vrijeme će uglavnom biti vedro i sunčano, bez novih centimetara snijega. 

>> Stiže olujna i orkanska bura te osjetno zahladnjenje

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.