Pahor: Sporazum s Hrvatskom parafirat ćemo do 23. listopada

Foto: Pixsell
Pahor: Sporazum s Hrvatskom parafirat ćemo do 23. listopada
08.10.2009.
u 18:17
To bi se trebalo dogoditi na trodnevnoj poslovnoj konferenciji u Zagrebu kada bi se Pahor trebao sastati s Jadrankom Kosor.
Pogledaj originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor danas je na konferenciji za medije u Ljubljani izjavio da bi arbitražni sporazum o rješavanju graničnih sporova s Hrvatskom mogao biti parafiran do 23. listopada, pišu slovenski mediji.

To bi se trebalo dogoditi na trodnevnoj poslovnoj konferenciji hrvatskih i slovenskih tvrtki u Zagrebu na čijim bi se marginama Pahor trebao sastati s Jadrankom Kosor.

Pahor je naglasio se da posljednjih dana dva puta čuo sa svojom hrvatskom kolegicom, a tema razgovora bio je termin parafiranja sporazuma. Navodno je pao dogovor da se to dogodi na konferenciji u Zagrebu na kojoj bi i Pahor i Kosor trebali držati uvodne govore.

Dvoje premijera trebalo bi se potom naći na ručku na kojem će sporazum biti parafiran.

Slovenski premijer napomenuo je da prijedlog sporazuma u Hrvatskoj mora proći glasovanje u Saboru. Slovenski Parlamentarni odbor za vanjsku politiku inicijativu za sklapanje arbitražnog sporazuma s Hrvatskom podržao je 30. rujna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 386

BT
bili-tartuf
18:25 08.10.2009.

triba dati slovencima oni kondom za slobodnu plovidbu, i to bez Morskoga dna !!

KA
kajinx
18:26 08.10.2009.

A šta to mi potpisujemo?

OB
-obrisani-
18:25 08.10.2009.

Pahor: Sporazum s Hrvatskom parafirat ćemo do 23. listopada,svaka cast,mi zavrsavamo pregovore do proljeca i onda vrlo brzo ulazimo u europsku uniju..