oglasio se ministar

Paladina za Večernji o izvidima DORH-a: U ovome nema apsolutno ništa novo i što nije jasno već neko vrijeme

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Ministar Ivan Paladina obratio se medijima nakon svog prvog sudjelovanja na sjednici Vlade
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Ministar Ivan Paladina održao konferenciju za medije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Ministar Ivan Paladina obratio se medijima nakon svog prvog sudjelovanja na sjednici Vlade
22.04.2022.
u 15:19
Prema mojim informacijama postupak za jednu ili dvije prijave još nije završio. Nakon što netko protiv vas podnese kaznenu prijavu, provođenje izvida upravo i jest obavezan postupak koji DORH mora provesti, kazao je Paladina za Večernji list
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo (DORH) potvrdilo je u petak da protiv ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine provodi izvide i novu provjeru preostalih kaznenih prijava podnesenih protiv njega. Iz tužiteljstva su u priopćenju napomenuli da su ranije odbačene kaznene prijave protiv Paladine te potvrdili da je riječ o novoj provjeri.

"U ovoj današnjoj vijesti nema apsolutno ništa novo i što nije jasno već neko vrijeme.Već je poznata informacija da su moji bivši partneri protiv mene podnijeli veći broj kaznenih prijava od kojih su gotovo sve odbačene, kako je DORH danas i potvrdio. Prema mojim informacijama postupak za jednu ili dvije prijave još nije završio. Nakon što netko protiv vas podnese kaznenu prijavu, provođenje izvida upravo i jest obavezan postupak koji DORH mora provesti", kazao je Paladina za Večernji list.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Ministar Paladina predstavio plan ubrzanja obnove nakon potresa

Podsjetimo, u priopćenju DORH-a stoji: ''S obzirom na to da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, DORH je u mogućnosti odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida u povodu pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava), o čemu je obaviješten podnositelj prijava''. 

Sadržaj nekih kaznenih prijava koje su protiv Paladine podnijeli bilo pojedinci bilo tvrtke još se istražuju, odnosno provode se izvidi. Hoće li ti izvidi na koncu rezultirati i nečim opipljivijim, u smislu  odluke da se pokrene istraga, tek će se vidjeti. Za sada se sadržajem kaznenih prijava protiv Paladine bavi zagrebačko tužiteljstvo, no ovisno o rezultatu izvida, i to se može promijeniti.

Inače, kaznenu prijavu može podnijeti svatko, a tužiteljstva nakon zaprimanja kaznene prijave trebaju provesti izvide te na temelju rezultata izvida  donijeti odluku bilo o odbačaju prijave bilo o provođenju istrage. Kada odluče odbaciti kaznenu prijavu, nezadovoljna strana može i  sama podnijeti zahtjev za provođenjem istrage, a je li zahtjev ispravan i pravno valjan u tom slučaju odlučuje sud koji zahtjev može odbaciti ili odlučiti da ipak ima elemenata ta pokretanja istrage.

Video: Što je sve Milanović rekao u Jasenovcu: Udbašenko, Pupica, uskršnji zeko u svilenoj suknjici...

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
obican
17:30 22.04.2022.

Paladina za Večernji o izvidima DORH-a: U ovome nema apsolutno ništa novo i što nije jasno već neko vrijeme. Znamo da je lopovska, pravomocno osudena, lopov

ZI
zinegoid
16:46 22.04.2022.

davnih dana je ovakve trebalo rješavati na samo jedan način

DU
Deleted user
15:56 22.04.2022.

Makni se vise valjda nije dosta?