Velika Gorica

Pao 63-godišnji "poduzetnik"

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pao 63-godišnji "poduzetnik"
17.06.2022.
u 15:25
U kući napravio tri laboratorija za uzgoj konoplje. Našli mu 8,6 kg konoplje, 14.000 eura ali i 147 kilograma rezanog duhana
Pogledaj originalni članak

Vrlo "poduzetan" bio je, kako se sumnja 63-godišnjak koji je zbog zloporabe droge, nedozvoljene trgovine duhanom te krivotvorenja žiga ispitan na ODO Novi Zagreb, nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga. Sumnjiči ga se da je od točno neutvrđenog dana do 9. lipnja 2022., u obiteljskoj kući i poslovnom prostoru, prvo stvorio uvjete koji su mu omogućili da napravi tri improvizirana laboratorija za uzgoj indijske konoplje. 

Drugim riječima, pribavio je reflektore, ventilatore i filtere zraka kako bi mogao uzgajati indijsku konoplju. Nakon što je uzgojio više komada biljki, a pretragama je nađeno 198 stabljika, biljke je sušio, usitnjavao, prerađivao i prepakiravao te dalje preprodavao. Biljke koje su otkrivene pretragom bile su visoke od 70 do 200 centimetara. Osim biljki policija je našla digitalnu vagu, predmete za pakiranje droge, 14.000 eura, te četiri vrećice u kojima je bilo 8,6 kg konoplje.

Osim što se bavio preprodajom droge, sumnja se da se bavio se i nedozvoljenom trgovinom cigareta. Sumnja se da je nabavio veće količine kutija cigareta raznih marki, bez odgovarajućih nadzornih markica nadležnog ministarstva, i veće količine rezanog duhana. Duhan je prepakiravao u manje, lažne vrećice, na kojima je stavljao krivotvorene žigove. Policija mu je pretragama u kući i garaži našla 147,40 kilograma rezanog duhana koji je bio parkiran u 16 vreća. Našli su i 340 lažnih vreća u kojima je bilo 40 kilograma rezanog duhana i 170 kutija cigareta bez odgovarajućih markica.

Nakon što je ispitan doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.