S kardinalima i biskupima

Papa Franjo odlazi na duhovne vježbe izvan Vatikana

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Papa Franjo odlazi na duhovne vježbe izvan Vatikana
07.03.2014.
u 12:51
Svi će iz Vatikana do Ariccije putovati u autobusu u kojem će biti i papa Franjo
Pogledaj originalni članak

Franjo će biti prvi papa koji će na duhovne vježbe za korizmu otići izvan Vatikana. U nedjelju 9. ožujka papa Franjo će otići u mjesto Ariccia, pokraj Rima, na jezeru Albanu, gdje će do 14. ožujka biti na duhovnim vježbama zajedno s kardinalima i biskupima rimske kurije.

Svi će iz Vatikana do Ariccije putovati u autobusu u kojem će biti i papa Franjo. Podsjetimo kako prošloga ljeta papa Franjo nije išao u papinski ljetnikovac Castelgandolfu, također na jezeru Albanu, kao što su činili njegovi prethodnici u kojem je i umro jedan papa, odnosno Pavao VI. 1978. godine. Papinski ljetnikovac u Castelgandolfu je od ožujka ove godine prvi puta otvoren za turističke posjete. Papa Franjo će se zajedno s kardinalima i biskupima povući u dom Casa del Divin Maestro na godišnje duhovne vježbe.

Zanimljivo je da će kardinali i biskupi koji će biti na duhovnim vježbama s Papom morati iz svoga džepa platiti boravak u domu, koji se nalazi izvan mjesta izoliran u šumi. Inače u domu se održavaju vjerski skupovi i duhovne vježbe. „Običaj je isusovaca da duhovne vježbe provode izvan mjesta boravka, pa će tako učiniti i papa Franjo“, objasnio je zamjenik šefa ureda za tisak Svete Stolice otac Ciro Benedettini. Propovijedi u duhovnim vježbama će održati otac Angelo De Donatis, duhovni direktor rimskog sjemeništa. Podsjetimo i da će papa Franjo na cvjetnicu 13. travnja predvoditi misu na Trgu sv. Petra, zatim će na Veliki četvrtak održati obred pranja nogu svećenicima, a u petak će prisustvovati Križnom putu kod koloseuma. Zatim će na Uskrs predvoditi misu na Trgu sv. Petra i obratiti se gradu i svijetu (urbi et orbi), a onda će 27. travnja na Trgu sv. Petra biti velika svečanost kanonizacije dvojice papa, Ivana XXIII. i Ivana Pavla II.

>> Papa Franjo: Ukrao sam križ mrtvom svećeniku

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BA
bambusss
22:22 07.03.2014.

teeeežak je to put , vidit boga svoga

BA
bambusss
22:23 07.03.2014.

na slici je skroz dabaj , ha ha nije ni čudo

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
13:36 07.03.2014.

Siroma ..nije ni njemu lako .. pogotovo kad nosi taj teret poslednjeg pape ... a štaš svemu dođe kraj :)