IMAO PROBLEMA S DISANJEM

Papa se našalio nakon izlaska iz bolnice: 'Još sam živ'

Foto: PAVEL MIKHEYEV/REUTERS
Pope Francis visits Kazakhstan
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS
Pope Francis visits Quebec
Foto: ABACA/ABACA
Papa Franjo uskoro završava svoj posjet Južnom Sudanu
01.04.2023.
u 11:05
Papa Franjo dobroga je zdravlja za svoje godine, ali posljednjih godina povremene mu boljetice otežavaju život
Pogledaj originalni članak

Papa Franjo napustio je u subotu bolnicu Gemelli, nakon liječenja infektivnog bronhitisa. "Još sam živ", našalio se Papa (86) izlazeći iz bolnice. Vatikan je u petak potvrdio da će papa Franjo u subotu napustiti bolnicu i predvoditi misu na Cvjetnu nedjelju 2. travnja na Trgu svetog Petra.

Sveti Otac u srijedu je primljen u rimsku bolnicu gdje je primio antibiotsku terapiju. Papa, koji ima više zdravstvenih problema, u bolnicu je bio primljen zbog problema s disanjem.

Inače, papa Franjo dobroga je zdravlja za svoje godine, ali posljednjih godina povremene mu boljetice otežavaju život. Inače boluje od povremenog išijasa, koji ga je prije nekoliko godina tako snažno bolio da je rekao kako nikome ne bi poželio tu bol. Nakon toga je uslijedila operacija crijeva, a poslije nje javili su se jaki bolovi u koljenu koji su ga isprva primorali na korištenje lifta čak i u vatikanskoj bazilici sv. Petra, da bi se na kraju morao kretati isključivo u invalidskim kolicima, jer više nije mogao samostalno hodati. No, kako je rekao u svojem ležernom stilu: "Crkva se ne vodi koljenom, nego glavom", pa ga to nimalo ne smeta u upravljanju Petrovom lađom.

 

ŽELE IH KRSTITI NA KOSOVU

Svi se čude obitelji Đoković, njihovoj djeci strogo je zabranjeno nešto što svi obožavaju

‒ Svi smo u kosovskim samostanima i crkvama palili svijeće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.