ozračje pijeteta

Penava pozvao Vladu da se suzdrži od novog postavljanja dvojezičnih ploča

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Penava pozvao Vladu da se suzdrži od novog postavljanja dvojezičnih ploča
09.10.2014.
u 11:05
Nadam se kako će Vlada imati političke i ljudske mudrosti ne narušavati ozračje posebnog pijeteta kod građanki i građana Vukovara i cijele Hrvatske, koje se svakim danom sve više osjeća s približavanjem 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, navodi Penava
Pogledaj originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je danas Vladu republike Hrvatske da se suzdrži od najavljenog i opetovanog postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno Odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti.

- Nadam se kako će Vlada Republike Hrvatske imati političke i ljudske mudrosti ne narušavati ozračje posebnog pijeteta kod građanki i građana Vukovara i cijele Hrvatske, koje se svakim danom sve više osjeća s približavanjem 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, navodi Penava. Gradonačelnik Vukovara oglasio se po pitanju postavljanja dvojezičnih ploča nakon što su na zgradi Palače pravde, gdje se nalaze Prekršajni, Općinski i Županijski sud, ovoga tjedna ponovno postavljene ploče s dvojezičnim natpisima.

I iz ostalih državnih institucija proteklih dana mogle su se čuti najave kako će uskoro vratiti na pročelja zgrada u kojima se nalaze ploče s dvojezičnim natpisima. Sve one su 23. rujna, na Dan 204. Vukovarske brigade, bile skinute ili oštećene te urudžbirane u Grad Vukovar.

>>Na palači pravde u Vukovaru ponovno postavljene dvojezične ploče

>>Dva puta u istome danu oštećena dvojezična ploča na policiji!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar mihic
mihic
12:55 09.10.2014.

Hdz i njihov partner u vladi od 2007 SDSS su na lokalnoj razini donijeli tu odluku. Točka kraj svim raspravama tko šta kako i gdje. ostalo je manipuliranje osjecajima i uspomenama ljudi.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
12:37 09.10.2014.

Ploce su najmanji problem u HR. Ovo je HR problem "Najopasnija kompanija u svijetu stigla je u Hrvatsku: Monsanto traži radnike! ". Proucite molim vas, molim vas "epicyte gene". Samo cu ukratko reci, to je gen koji patentriraju GMO kompanije u sjemena. Sta radi "epicyte gene"? Epicyte gene ubija spermu! KAd nema sperme nema ni djece! Ovo je nas problem jer ako nam se zatre sjeme ne trebaju nam nikakve table osim nadgrobnih spomenika!

UI
Uvijek_iskreno
14:02 06.11.2014.

Vlada mora otići, to će nas osloboditi većine problema.