Odgovorio Tomašić

Pero Ćorić: Ne igram za HDZ već s HDZ-om

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Pero Ćorić: Ne igram za HDZ već s HDZ-om
16.10.2014.
u 12:45
Pero Ćorić, Glavni tajnik HSP dr Ante Starčević, odgovarajući na prozivanja predsjednice stranke Ruže Tomašić kako njime upravljaju mentori iz HDZ-a, kaže da ne želi "nadolijevati ulje na vatru" već smiriti situaciju.
Pogledaj originalni članak

Pero Ćorić, Glavni tajnik HSP dr Ante Starčević, odgovarajući na prozivanja predsjednice stranke Ruže Tomašić kako njime upravljaju mentori iz HDZ-a, kaže da ne želi "nadolijevati ulje na vatru" već smiriti situaciju.

Drži kako je i prijedlog o preferencijalnom glasovanju, politički spin iz kuhinje Milanović-Josipović i on je donio neke nesuglasice između njega i predsjednice koji se tiču suradnje s najjačom oporbenom strankom.

- Da bi naše ciljeve ostvarili iluzorno je očekivati da to možemo sami, nemoguće je to učiniti bez HDZ-a, stranke kojom dijelimo vrlo sličan politički svjetonazor. To podmetanje o meni i jednom djelu mojih suradnika kao onima koji igraju za HDZ nije novost. O tome sam javno progovorio na zadnjem Saboru HDZ-a gdje sam rekao da ja ne igram za HDZ nego igram s HDZ-om, a igramo na pobjedu što smo i dokazali u svim izborima koji su iza nas i dokazat ćemo u onima koji dolaze - kaže Ćorić dodajući kako ne stoje zamjerke predsjednice stranke da prekoračuje ovlasti tajnika.

- U pravu je i ona i ja. Statut HSP AS meni kao Glavnom tajniku nalaže da nadzirem provođenje svih odluka stranke od Sabora do Predsjedništva što i činim. Kada se stvore preduvjeti za nekakav politički zaokret, Predsjedništvo će o tome raspravljati, donijeti zaključke, a ja ću nadzirati i njihovo provođenje. U nizu medijskih izjava nje i mene, kada izvadite neke segmente oni sasvim drugačije izgledaju. Sve moje izjave u stvari su citati naše odluke pa i rasprave Ruže Tomašić na sjednicama Predsjedništva i Glavnog stana u Zadru 13. rujna - pojašnjava Ćorić.

Za njega nema sukoba unutar stranke. - Sukob u klasičnom smislu, kako ga krivo interpretiraju neki mediji, ne postoji. Neki su tobožnji sukob iščitali iz necjelovito prenesenih mojih izjava, a vjerujem i predsjednice Ruže Tomašić. Kada imate vrlo jasne političke ciljeve tada lako nađete i političke mehanizme kako ih ostvariti. Vola se veže za rogove, ljude za riječ, a političke stranke za potpisane sporazume i donesene odluke - zaključuje Pero Ćorić. 

>> 'Neće tajnik HSP-AS-a preko mog obraza graditi svoju karijeru!'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
15:21 16.10.2014.

Pero igra iskljucivo za sebe i ne brine brigu kako ce to ostvariti. Hsp AS bez Ruze je nula. 107 000 glasova direktono za Ruzu ,a ako to nekome nije dovoljno mislim da je za strucnu pomoc ;(

J0
James-007
15:24 16.10.2014.

Ovaj ko kakva bakica, samo se s nekim ženama svađa

RO
rottweil
18:20 16.10.2014.

faca s placa