Slavonija

Pet timova HAK-a premjestili 60-ak vozila na poplavljenim područjima

HAK Gunja
Foto: HAK
HAK Gunja
Foto: HAK
HAK Gunja
Foto: HAK
HAK Gunja
10.06.2014.
u 18:20
Sve troškove premještanja poplavom oštećenih vozila snosi HAK, a sve daljnje intervencije bit će, kao i dosad, koordinirane sa Stožerom zaštite i spašavanja Republike Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Autoklub Marsonia, Autoklub Karlovac, Autoklub Vinkovci i Autoklub Slavonac pet je ekipa koje su se uključile u raščišćavanje i premještanje prvih 60-ak vozila iz poplavljenog područja Gunje,  Strošinaca, Rajevog Sela, Padeža te sa Graničnog prijelaza Gunja, piše u obavijesti Hrvatskog autokluba.

Većinu vozila je bilo vrlo komplicirano natovariti i prevesti jer su u najčešće zaključana, blokiranih kotača, a iz nekih se još cijedila voda i mulj. Neke je bujica  odnijela sa ceste, prevrnula ili zaglavila, pa je o jedno od novih vozila u službi pomoći na cesti opremljen kranom-dizalicom bio od posebne pomoći, a u Gunju je stigao iz karlovačkog auto kluba.

Sve troškove premještanja poplavom oštećenih vozila snosi HAK, a sve daljnje intervencije bit  će, kao i dosad, koordinirane sa Stožerom zaštite i spašavanja Republike Hrvatske. 

Hrvatski autoklub i udruženi autoklubovi odmah nakon tragedije uključili su se u pomoć  stanovništvu poplavom ugroženih područja uplatom pomoći od 100.000 kuna na račun Hrvatskog crvenog križa kao i nizom dodatnih uplata pojedinačnih autoklubova.

Brojni autoklubovi uključili su se u prikupljanje i dopremanje humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu, omogućavanjem nastavka putovanja pokvarenim humanitarnim vozilima.

>>Ovdje pripazite: Najopasnije ceste u Hrvatskoj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.