SLUČAJ BAZEN

Petogodišnja Paula na zimovanju u Austriji izvan je životne opasnosti

Foto: import
Petogodišnja Paula na zimovanju u Austriji izvan je životne opasnosti
20.02.2008.
u 19:00
Pogledaj originalni članak

Petogodišnja Paula iz Zagreba, koja se u ponedjeljak na zimovanju sa svojim vrtićem Srednjaci u austrijskom Appelhofu onesvijestila te upala u hotelski bazen u kojem se potom umalo utopila, izvan je životne opasnosti.

Buđenje iz sna
Oko 11 sati u Zemaljskoj bolnici u Leobenu napravljena joj je magnetna rezonancija, a ako nalazi budu zadovoljavajući, liječnici će djevojčicu probuditi iz medicinski izazvanog “dubokog sna”.

Potvrdila nam je to Vanja Keletić, vlasnica turističke agencije Papageno tours, preko koje je 20-ak mališana iz vrtića Srednjaci s dvije odgojiteljice u subotu, 16. veljače, otputovalo u austrijski Appelhof na skijanje.

– Liječnici ne žele ništa pretpostavljati, no rekli su da je dobro što se curica nije nagutala previše vode te da joj je prokrvljenost mozga u redu – tvrdi V. Keletić, koja se i sama uputila u Austriju nakon nesretnog događaja.

U Austriju su jučer otputovali i roditelji malene Paule. Za nemili događaj oni ne krive odgojiteljice iz vrtića koje su djecu i vodile na skijanje.

– Ti su roditelji krasni. Stalno me zovu, javljaju što ima novo s Paulom. Raspituju se i za obje odgojiteljice. Stalno provjeravaju kako su – kaže V. Keletić.

Odgojiteljicama su, dodaje, čak poslali SMS podrške: “Drage tete, toliko u vas vjerujemo. I samo da naša curica bude dobro i ići će opet s vama, ako treba i na kraj svijeta.”

Psihološka pomoć
Sreća u nesreći je i što je petogodišnja djevojčica bila osigurana od nezgode u Allianz osiguranju koje se, osim bolničkih računa, nesebično ponudilo i platiti smještaj Paulinim roditeljima u Austriji.

Potporu roditeljima dali su i u Gradskom uredu za obrazovanje. Osigurat će i psihološku pomoć za obje odgojiteljice i svu ostalu djecu koja su putovala u Austriju čim se, 22. veljače, vrate sa skijanja.

Pogledajte na vecernji.hr