Dobili upozorenje pred otkaz

Petorica radnika HAC-ONC-a uzela meso nakon nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Prometna nesreća na obilaznici, kamionom se zabio u nadvožnjak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Prometna nesreća na obilaznici, kamionom se zabio u nadvožnjak
04.11.2016.
u 12:10
U HAC-ONC-u navode da je njihova unutarnja kontrola utvrdila nepravilnosti u postupanju pet radnika koji su sudjelovali u raščišćavanju kolnika nakon nesreće
Pogledaj originalni članak

Petorica radnika HAC-ONC-a dobila su upozorenje pred otkaz jer su nakon nesreće koja se dogodila 14. listopada na autocesti Bregana – Lipovac, kod čvora Jakuševac, uzeli meso koje se rasulo po autocesti nakon što se kamion zabio u nadvožnjak.

U toj nesreći vozač i suvozač u kamionu smrtno su stradali. U HAC-ONC-u navode da je njihova unutarnja kontrola utvrdila nepravilnosti u postupanju petorice radnika koji su sudjelovali u raščišćavanju kolnika nakon nesreće. Uprava HAC ONC-a stoga je na temelju nalaza unutarnje kontrole i provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika donijela je odluku o sankcijama za navedene radnike.

Četvorica radnika dobila su pisano upozorenje pred otkaz Ugovora o radu, a kažnjeni su i uskratom od plaće u visini od 15 posto.

Jedan djelatnik za kojeg je utvrđena teža povreda obveza iz Ugovora o radu, osim što je dobio pisano upozorenje pred otkaz Ugovora o radu, premještan je na znatno niže radno mjesto. U HAC-ONC-u navode da Uprava tvrtke i ostali radnici osuđuju neprimjereno ponašanje nekolicine radnika čak iako je učinjeno nepromišljeno, a posljedica je narušavanje ugleda tvrtke.

Prema neslužbenim informacijama, jedan od dokaza da su radnici uzeli meso nakon nesreće nađen je u frižideru u prostorijama HAC-ONC-a na Lučkom, a navodno je riječ o pet ćevapa i jednoj pljeskavici.     

>> Kamo idu naše ceste: Autoceste pod jednom, dvije ili i dalje tri tvrtke

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

TH
than
13:20 04.11.2016.

Eh da nisu njihovi rodijaci dobili bi automatski otkaz. Ovako malo mazemo oci narodu...

KA
KaNiDora
13:52 04.11.2016.

zbog pet ćevapa ? treba ih u zatvor

FI
Fisherman
20:53 04.11.2016.

Neradi se o pet cevapa,vec postovanju pogunulih...naime uzimali su meso sa ulice dok su pored njih vatrogasci vadili poginule.....malo sramotno kako god ih zelio opravdati.