vrbovec

Pijan ispalio 6 hitaca iz automatske puške i ranio policajce

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
pucnjava u vrbovcu (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
pucnjava u vrbovcu (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
pucnjava u vrbovcu (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
pucnjava u vrbovcu (1)
27.10.2011.
u 18:36
Uvertira je bio Folgecov napad na konobaricu. Svjedoci kažu da se napio pa galamio i nasrnuo na djelatnicu, a od vlasnika kafića iznudio je 300 kuna. Zatim je izašao na ulicu i slučajnu prolaznicu bez povoda udario šakom u glavu.
Pogledaj originalni članak

Stjepan Foglec (50) uhićen je sinoć zbog sumnje u pokušaj teškog ubojstva dvojice policajaca te policijskog vježbenika u dvorištu njegove kuće u Baničevcu nedaleko Vrbovca oko 17 sati tijekom intervencije. Sve je zapravo počelo oko 15 sati u kafiću “Petica” u Vrbovcu kada je osumnjičeni, neslužbeno doznajemo, pijan napao konobaricu Danijelu S.(23) prijetio da će je ubiti nakon što je tražila da plati račun od tridesetak kuna.

Davao mu 300 kuna


Koliko je poznato, ovaj joj odbrusio da ne želi jer je, prema njegovim tvrdnjama, ona njemu dužna. Kako bi smirio čitavu situaciju, u njihovu se svađu umiješao sin vlasnika lokala te Foglecu dao 300 kuna kako bi otišao i ostavio ih na miru. Osumnjičeni je, neslužbeno doznajemo, podivljao i prijetio da će ih sve poubijati. Krenuo je prema svom golfu, usput bez ikakvog povoda udario šakom u glavu prolaznicu, sjeo u auto i krenuo kući.

Prestrašena je konobarica pozvala policiju. Na mjestu događaja, policajci nisu nikoga zatekli pa je druga ophodnja upućena na Foglecovu adresu. U Baničevcu je pred policajce Ivana Š.(32), Ivicu B.(40) i vježbenika Hrvoja M.(21), koliko je poznato, prvo izašla majka osumnjičenog te ih počela napadati da joj zlostavljaju sina.

Ubrzo je iz kuće izašao i on te kazao kako će poći s njima. Dodao je da će se vratiti u kuću da se obuče. Ponovo se pojavio vani, u rukama držeći automatsku pušku te je ispalio rafal prema policajcima. Ivanu Š. je propucao natkoljenicu, a vježbeniku Hrvoju M. metak je okrznuo desnu nogu. Prevezeni su u KB Dubrava, a nitko od njih, na sreću, nije u životnoj opasnosti. Izrešetao je i policijski auto, a kada je pucnjava u jednom trenutku prestala ( još nije poznato je li osumnjičenom ponestalo municije ili se puška zaglavila) Ivica B. je skočio na njega, vezao ga te pozvao pomoć.

Foglec je inače dobro poznat policiji, a mještani ga opisuju kao izuzetnog agresivnog te sklonog konfliktima i piću. Koliko je poznato, evidentiran je zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, prijetnji, neovlaštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Automat iz kojeg je pucao po policiji također je ilegalna. Sudilo mu se prije nekoliko godina zbog pokušaja ubojstva jer je u lokalu u Vrbovcu bacio ručnu bombu te teško ozlijedio vlasnika.Jednom je prilikom također napao i sutkinju tijekom suđenja u parničnom postupku sa susjedom zbog međe.

Nezaposlen i živi s majkom

Ranije je radio u vojarni u Dugom Selu, studirao pravo te se sumještanima, koliko je poznato, predstavljao kao pravni stručnjak, a zapravo se bavio nadripisarstvom. Trenutačno je nezaposlen te živi sam s majkom jer se nije ženio.

Na mjesto događaja sinoć je uz načelnika Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke Marka Mikulića, Krešimira Antolića, načelnika Odjela općeg kriminaliteta izašao i Dražen Diklić, zamjenik Županijske državne odvjetnice u Velikoj Gorici. Tijekom očevida, neslužbeno doznajemo, u dvorištu Folgecove kuće, pronađeno je ispaljeno zrno, a policajcima na koje je pucao zbog potreba vještačenja je oduzeto oružje i izvađena krv. Okolnosti pod kojima se u intervenciji tijekom koje se potezalo vatreno oružje zatekao i policijski vježbenik, čini se da nisu upitne.

– Policajci su dolazili kod osumnjičenog kako bi vidjeli o čemu se zapravo radi. Nije se moglo znati da će se dogoditi ovako nešto. Da vježbenici ne idu na teren, ne bi naučili posao – izjavio je Dražen Diklić te dodao da je za ostale informacije potrebno pitati MUP.

Inače, prije dvije je godine i Kristijan Novoselec (23), tada također policijski vježbenik, doživio svoje vatreno krštenje na terenu. Bilo je to prilikom uhićenja Kazimira Dužnovića (30), pljačkaša Raiffeisen banke u Sesvetama koji je bježeći s plijenom ubio mladog policajca Ivana Grbavca
(24), a četvoricu njegovih kolega ranio zbog čega je lani na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

OT
otilo
22:13 27.10.2011.

Kakvo je oružje \" automatika \" ?

DU
Deleted user
21:14 27.10.2011.

Sigurno si bio na prijemnom ispitu u policijskoj akademiji pa te nisu primili, zato si toliko nabrušen na policiju. hahaha

Avatar almaminjo
almaminjo
20:50 27.10.2011.

sa adresom u trnavi li bez