HDZ-u prekipjelo

Plenković nazvao Dekanića i zatražio njegovu ostavku: Najoštrije osuđujemo ovakvo neodgovorno ponašanje

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Župan Damir Dekanić i troje policijskih službenika privedeni su na ispitivanje na Županijski sud u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Uhićeni HDZ-ov župan Damir Dekanić izašao iz pritvora
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
U Iloku svečano uručeni ugovori o suradnji između Hrvatske i Republike Srbije
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
HDZ-ov župan Damir Dekanić ponovno vozio pijan, već je USKOK podignuo optužnicu protiv njega - ARHIVA
Autori Hina, Večernji.hr
20.06.2024.
u 12:39
S obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s g. Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana
Pogledaj originalni članak

HDZ se oglasio u povodu nesreće koju je izazvao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. Naime, slijedom informacije o prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje koje ugrožava sigurnost drugih vozača i putnika u prometu. S obzirom na to da je župan ponovno kršio prometne propise i ponovno vozio pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s g. Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti. 

Podsjetimo, Vukovarsko-srijemska policija u četvrtak je potvrdila da je župan Damir Dekanić, kojemu nisu naveli ime već samo funkciju, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno, među njima i dvoje djece. U policijskom priopćenju stoji da je Dekanić u srijedu oko 21,25 sati vozio automobil Renault vinkovačkih registracija s 0,84 g/kg alkohola u organizmu državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine.

Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti, tako da može pravodobno zaustaviti vozilo pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku, kažu u policiji.

 POVEZANI ČLANCI:

Prema navodima policije, Dekaniću i 29-godišnjem vozaču u vinkovačkoj bolnici uzeti su uzorci krvi i urina radi vještačenja na prisutnost alkohola u organizmu te su zadržani u policiji do otrježnjenja. Također su im privremeno oduzete vozačke dozvole i automobili kojima su upravljali. Po zaprimanju rezultata analize krvi i urina, protiv obojice bit će podignute odgovarajuće prijave uz izricanje zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, navodi policija. 

Naime, Dekaniću ovo nije prvi put da je vozio u alkoholiziranom stanju. I prije dvije godine sudjelovao je u prometnoj nesreći, poslije čega je završio i mjesec dana u istražnom zatvoru. Tada je također vozio pod utjecajem alkohola, a prilikom te nesreće upravljao je službenim vozilom Vukovarsko-srijemske županije. Osim zbog izazivanja prometne nesreće, Dekanić je optužen i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno utjecao na svjedoke i policiju da se sakriju detalji nesreće. Sudski postupak još nije počeo. 

>> VIDEO Izjava ministra Beroša o pojavi legionele na odjelima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

DU
Deleted user
13:05 20.06.2024.

tako i triba, uvesti red i disciplinu, a posla u Hrvatskoj ima koliko hoćeš glede reda i zakona..

Avatar ljutapizza
ljutapizza
13:09 20.06.2024.

Trebao je otići i prvi put. Treba uvesti standarde

IV
ivica.vranjic
12:52 20.06.2024.

Sve po kratkom postupku! Tko zaj..e taj naj..e!