PREMIJER RH

Plenković o Mamiću: 'Mislio sam da je ministarstvo bilo jasno, sud je trebao izreći mjeru opreza'

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Plenković o Mamiću: 'Mislio sam da je ministarstvo bilo jasno, sud je trebao izreći mjeru opreza'
20.04.2021.
u 15:29
Upitan ima li ministar zdravstva Vili Beroš i dalje njegovo povjerenje kazao je kako je to već jučer odgovorio
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Rijeku, obišao je gradilište Nove bolnice, Brodgradilište 3. maj te gradilište državne ceste D403.

Premijer se obratio javnosti nakon obilaska gradilišta riječke Nove bolnice.

"Radovi su u roku, odlično napreduju. Bolnica bi trebala biti gotova do jeseni sljedeće godine. Svi pacijenti dobit će najbolju moguću skrb", rekao je premijer nakon čega su uslijedila pitanja vezana uz slučaj Zorana Mamića.

Na novinarsko pitanje zašto Vlada nema hrabrosti izmijeniti Zakon o kaznenom postupku, Plenković je poručio kako su zakoni mijenjani nekoliko puta.

"Što se tiče slučaja Mamića, smatrao sam da je Ministarstvo pravosuđa bilo jasno u svom priopćenju, vezano uz mjere opreza. Županijski sud u Osijeku je trebao izreći mjeru opreza", rekao je premijer i dodao kako se ovakve situacije ne bi trebale događati. 

Upitan ima li ministar zdravstva Vili Beroš i dalje njegovo povjerenje kazao je kako je to već jučer odgovorio.

Na pitanje koji to ministri više nemaju podršku njegova partnera Radimira Čačića, kazao je kako tema rekonstrukcije ne postoji. 

"Nikada nismo o tome nismo razgovarali, Čačić nije premijer. Ili on sanja, ili sam ja nešto prespavao", kazao je te nije želio odgovoriti je li moguće da nas rekonstrukcija Vlade čeka najesen. 

Komentirao je i nadolazeće obilježavanje Jasenovca i tri kolone koje će se tamo održati.

"Spomen-područje Jasenovac je organizator. Pojedina izaslanstva će dolaziti u određenim terminima na komemoraciju.  Što se tiče zajedničkog polaganja vijenaca, nema glumljenja. Predsjednik Republike i njegov protokol sada pokreću inicijativu da svi zajedno polažemo vijenac. Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli lavinu uvreda. Nema mjesta za glumljenje. Mi smo i zadnje četiri godine bili u Jasenovcu i to nema veze s narodima žrtava", rekao je. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 53

AB
abendblatt
15:57 20.04.2021.

Mamic je iskoristio svoje zakonsko pravo, podnio je zahttjev da sluzi kaunu u BiH, sve legalno, nije nikud pobjegao, pitajte pravnika Milanovica.

DU
Deleted user
16:15 20.04.2021.

Hrvatska je visoko korumpirana i nepotistička država

Avatar rubinet
rubinet
15:46 20.04.2021.

Što se Premijer čudi i izvlači ?Pa i moja omiljena zlatna ribica Fifi , a imam ih desetak u akvariju ,znala je kako će ova farsa završiti : osuđenikovim bijegom u pričuvnu domovinu. A Fifi ima samo 1 gram težak mozak.