BOSANSKA POSAVINA

Plenković u petak potpisuje ugovor o financijskoj potpori Hrvatima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenković, Božinović. Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Gordan Grlić Radman
05.09.2019.
u 22:49
Hrvatski premijer Andrej Plenković nazočit će svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori RH za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata
Pogledaj originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će u petak u bosanskoj Posavini na svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, te na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini", priopćeno je u četvrtak iz vlade.

Plenković će u Franjevačkom samostanu u Tolisi nazočiti svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori RH za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata, a nakon toga će se u Orašju sastati s predsjednikom vlade Županije Posavske Đurom Topićem.

U petak navečer je u Orašju predviđeno sudjelovanje premijera Plenkovića na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini".

Kako je priopćeno iz vlade, uz premijera će biti potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar državne imovine Mario Banožić, državni tajnik Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Pogledajte video

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ŠE
šeka
06:24 06.09.2019.

a za učitelje doktore med.sestre i ostale nema fuj !

DU
Deleted user
08:38 06.09.2019.

Treba svima koji imaju državljanstvo Republike Hrvatske i pravo glasa u Hrvatskoj ma gdje bili poslati uplatnice da 10% od zarade uplaćuju u proračun državi Hrvatskoj. Tada morete pomagati koliko hoćete. Sve drugo je dodvoravanje ljudima u drugoj državi i javna pljačka hrvatskih građana.