izvanredni izbori

Plenković u Tuhlju dao podršku HDZ-ovoj koaliciji

Foto: Mladen Mandić
Plenković u Tuhlju dao podršku HDZ-ovoj koaliciji
17.03.2014.
u 13:00
U Tuhlju je već godinama na vlasti HDZ sa svojim koalicijskim partnerima i ovog puta izlaze s dobrim programom i nadam se da će im građani i ovog puta dati podršku, kaže Plenković.
Pogledaj originalni članak

Andrej Plenković, HDZ-ov zastupnik u EU parlamentu danas je posjetio općinu Tuhelj kako bi dao podršku HDZ-ovoj koaliciji uoči nedjeljnih izvanrednih izbora na načelnika općine i njegova zamjenika, kao i za 11 općinskih vijećnika.

- U Tuhlju je već godinama na vlasti HDZ sa svojim koalicijskim partnerima i ovog puta izlaze s dobrim programom i nadam se da će im građani i ovog puta dati podršku. Tuhelj ima sve pretpostavke za prekogranični razvoj i posebice razvoj turizma – rekao je Plenković te se osvrnuo i na neke aktualne događaje.

Komentiravši izbore u Srbiji, Plenković je rekao kako su rezultati očekivani, no da bi se srpska vlast trebala pozabaviti nekontroliranim izjavama srpskih predstavnika u Haagu koji Tuđmanov govor i sastanak na Brijunima uspoređuju s holokaustom.

- Hrvatska se još u studenom 2011. obvezala na bezuvjetnu potporu Srbiji za ulazak u EU te kako bilateralna pitanja ne bi trebala utjecati na usporavanje njezina puta u EU. No, srpski predstavnici svojim izjavama sigurno tome ne doprinose – rekao je Plenković.

O Krimskom referendumu rekao je kako će Hrvatska Rusiji uputiti snažnu poruku kako je takav obrazac njezina ponašanje neprihvatljiv.

Upitan o Ruži Tomašić na listi HDZ-a i njegovih partnera, Plenković je rekao kako u nekim europskim zemljama niti nema predizbornih koalicija, pa je nekima u EU parlamentu teško shvatiti njezino stavljanje na zajedničku listu. No, ta stvar je razjašnjena i ona će sigurno biti na zajedničkoj listi. Uostalom, rekao je Plenković, ako se tako gleda sporna bi trebala biti i lista SDP-a, HNS-a i IDS jer SDP pripada jednoj političkoj grupaciji u EU parlamentu, a IDS i HNS drugoj.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.