Premijer u Zadru

Plenković opleo po oporbi: 'Pozvao sam ih 2020., odbili su. Zar sam ja njima možda ispod časti?'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Plenković opleo po oporbi: 'Pozvao sam ih 2020., odbili su. Zar sam ja njima možda ispod časti?'
18.04.2023.
u 13:21
"Oporba koja nije pridonijela ništa, oni su, SDP osobito 2020. godine, skakali i vikali da će biti 400 tisuća nezaposlenih u vremenu COVID-a. Što se dogodilo? Mi smo mjerama osigurali plaće za 800 tisuća radnika u privatnom sektoru, spasili 130 tisuća poduzeća, održali socijalnu koheziju, održali radna mjesta", kazao je Plenković
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u povodu Dana Zadarske županije na svečanoj sjednici Županijske skupštine. Nakon svečane sjednice, iz Zadra se obratio medijima te komentirao aktualne teme. "Vlada smo koja je sedmu godinu suočena s golemim krizama, globalnim krizama, pandemijom, ruskom agresijom na Ukrajinu... Za razliku od oporbe kojoj je bitno kakva će biti radna skupina, meni je bitno da smo dali nekoliko paketa vrijednih 6,8 milijardi eura građanima i gospodarstvu, da smo realizirali strateške ciljeve...", istaknuo je.

"Isto mi je bitno da ćemo sutra u Stonu otvoriti preostali dio pristupnih cesta, da smo integrirali Baranju u mrežu hrvatskih autocesta", naveo je, između ostalog. 

"Oporba koja nije pridonijela ništa, oni su, SDP osobito 2020. godine, skakali i vikali da će biti 400 tisuća nezaposlenih u vremenu COVID-a. Što se dogodilo? Mi smo mjerama dali plaće za 800 tisuća radnika u privatnom sektoru, spasili 130 tisuća poduzeća, održali socijalnu koheziju, održali radna mjesta", kazao je Plenković.

"Imali ste prošli tjedan aktualni sat gdje je opozicija bila pometena. Gdje svi prvaci te oporbe, kojima su bila puna usta korupcija kada je riječ bila o nekome iz HDZ-a, zucnuli nisu na sortirnicu, riječku gradsku upravu, najbliže suradnike Obersnela, gospodina iz Međimurja koji je član SPD-a. Kao da teme nema. Da je to bio član HDZ-a, dandanas ne bi bilo naslovnice koja ne bi vrištala da je to član HDZ-a", kazao je. Ustvrdio je kako je najčešće od svih ranijih premijera pred Saborom i zastupnicima.

"Vidjet ćete ovdje turističku sezonu za dva mjeseca. Ne zahvaljujući oporbi, nego nama", kazao je govoreći o ulasku u eurozonu i Schengen. Opisao je kako je, navodi, "plačljivu oporbu" osobno zvao nakon izbora 2020. godine. 

"Pozvao sam ih u vladu, u svoj kabinet, svakog od njih da se konzultiramo i razgovaramo o krupnijim pitanjima razvoja Hrvatske za naš drugi mandat. Znate što su gospoda napravila? Odbili! Neće oni razgovarati s premijerom. Zar sam ja njima možda ispod časti? To je ekipa o kojoj govorimo. To je istina, ne njihove floskule", ističe.

VIDEO Milanović: Plenković komentira da ja šmrcam. Pa da, imam problema sa sluznicom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

OT
otrovnijezik
14:33 18.04.2023.

Da! I svakom normalnom i razumnom čovjeku je ispod časti komunicirati s tobom.

NO
Nordik
13:32 18.04.2023.

Plenković naučio pjesmicu o svojim uspjesima, šengen, euro...To ponavlja dnevno nekoliko puta. Kaos u zdravstvu, kaos u pravosuđu, korupcija, pola miliona umirovljenika ispod praga... ni riječi o tome.

OB
obican
14:33 18.04.2023.

Vi ste dali place? Koja fora, iz svog novcanika?