'Nismo krivi'

Počelo suđenje Jadranku Husariću, bivšem šefu Hrvatskih voda

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Počelo suđenje Jadranku Husariću, bivšem šefu Hrvatskih voda
23.05.2013.
u 14:06
Rajko Mlinarić, branitelj Jadranka Husarića u svom uvodnom govoru kazao je kako je ovo rijetka prigoda u kojoj obrana može dokazati da navodi optužnice nisu osnovani jer nema elemenata kaznenog djela.
Pogledaj originalni članak

- Nismo krivi - izjavili su Jadranko Husarić, bivši direktor Hrvatskih voda te Zoran Crnković i Božidar Deduš, optuženi u aferi Safari. Husarića se tereti za primanje mita u gospodarskom poslovanju, dok su Crnković i Deduš optuženi za davanje mita u gospodarskom poslovanju.

Prema navodima optužnice, Crnković i Deduš se terete da su 2009. platili Husariću troškove njegovog privatnog puta i safarija u Namibiji, a za uzvrat su njihova poduzeća Vodoprivreda Lonja - Zelina i Proning, dobili poslove s Hrvatskim vodama. Katarina Dragičević, zamjenica ravnatelja USKOK-a u svom uvodnom govoru navela je da će optužba tijekom sudskog postupka dokazati navode optužnice, odnosno da je usluga za sklapanje poslova bilo plaćanje Husarićevog puta u Namibiju.

Rajko Mlinarić, branitelj Jadranka Husarića u svom uvodnom govoru kazao je kako je ovo rijetka prigoda u kojoj obrana može dokazati da navodi optužnice nisu osnovani jer nema elemenata kaznenog djela. Istaknuo je i da Husarić nije sudjelovao u poslovima koje su Hrvatske vode dodijelile firmama Crnkovića i Deduša, budući da su te poslove njihova poduzeća dobila preko javnog natječaja. Mlinarićevim riječima priklonila su se i druga dvojica branitelja, a Ante Madunić, Dedušov branitelj, istaknuo je da njegov branjenik u Namibiji nije bio u lovu već na stručnom usavršavanju, što je vidljivo i iz dokumentacije koju je dostavio USKOK.

>>Optužnica za Husarića: Sređivao poslove za safari u Namibiji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.