Podjela carstva - Pola Kerumu, pola supruzi

Foto: Miranda Cikotić/24sata
kerum
Foto: Goran Jakuš/24 sata
ankica kerum
Foto: Ivo Čagalj/24 sata
fani horvat
Foto: Luka Klun
Željko Kerum
20.10.2009.
u 16:57
112 milijuna kuna vrijedi Kerumova imovina prema kartici koju je dostavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Supruga Ankica mogla bi razvodom dobiti i do 56 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Pravo carstvo morat će podijeliti supruzi Željko i Ankica Kerum. Da će do razvoda doći, najavio je sam splitski gradonačelnik. Ostavlja Ankicu i njihovo dvoje djece Joška i Nevu te odlazi u zagrljaj dosadašnje ljubavnice Fani Horvat.

Dva zakona vrijede
Hrvatski zakoni bračnom paru Kerum dopuštaju da sporazumno podijele imovinu, a dogovorom mogu odrediti i skrbništvo nad maloljetnim sinom Joškom. Ne uspiju li se iz nekog razloga dogovoriti, podjelu imovine, kao i skrbnika nad kćeri, odredit će sud u brakorazvodnoj parnici. A na raspodjelu imovine primjenjivat će se dva obiteljska zakona. Stari zakon odnosi na imovinu koja je stečena u bračnoj zajednici do 1. srpnja 1999. godine, do kada je taj zakon bio na snazi.

Prema njemu svaki supružnik mora dokazati svoj udio u bračnoj stečevini. Novi obiteljski zakon, koji je stupio na snagu 1. srpnja 1999., predviđa dijeljenje imovine stečene u braku na dva jednaka dijela. Riječ je o neoborivoj zakonskoj presumpciji. Prema imovinskoj kartici, a Kerum ju je predao Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, njegova cjelokupna imovina vrijedi oko 132 milijuna kuna. No i to je upitno, budući da je sam izjavljivao kako “vrijedi” 300 milijuna eura!

Naveo je da je vlasnik zemljišta, hotela, raznih pokretnina i nekretnina te da ima ušteđevinu od gotovo 60 milijuna kuna. U imovinskoj kartici Kerum je suprugu naveo kao stopostotnu vlasnicu prodajnog centra Joker. Ona godišnje prima 182 tisuće kuna neto plaće, dok je od najma kapitala te po drugoj osnovi u 2008. primila gotovo 12,9 milijuna kuna. I to otkriva zanimljivu situaciju, Kerum je ljubavnici dao poslovne prostore u centru čiji je nominalni vlasnik njegova supruga!

Kerum ima Nevu, a Marjan uređuje da postane Hilton
Željko Kerum je vlasnik hotela Neva u Podstrani pokraj Splita. Također je kupio hotel Marjan (na slici), koji će nakon preuređenja postati dio lanca Hilton. Vlasnik je i hotela Central na Pjaci te Vile Matić na Bačvicama, koju će također prenamijeniti u hotel.

Prijavio šest kuća i zgradu, ima ih po cijeloj Hrvatskoj
U imovinskoj kartici Kerum je naveo da je vlasnik šest kuća i zgrade. Kuća i zgrada nalaze se u Splitu, dvije su u Zagrebu, a po jedna u Podstrani, na Čiovu te u Solinu. Najveće su one u metropoli, jedna ima 1357 četvornih metara i vrijedna je 2,67 milijuna kuna, druga 1188 četvornih metara te stoji 4,35 milijuna.

Vlasnik luksuznih automobila, jahti, brojnih prostora...
Kerum je vlasnik i luksuzne jahte koju je nazvao Joke po sinu Jošku. Tu su i skupi automobili kojima juri autocestom te druge pokretnine.
Vlasnik je i brojnih poslovnih prostora u Splitu, dok je butik njegove ljubavnice (na slici lijevo) u Jokeru, čija je vlasnica žena Ankica!

56 milijuna kuna mogla bi dobiti Kerumova supruga Ankica ako je vjerovati imovinskoj kartici koju je Željko predao. To će se dogoditi dogovore li se o podjeli imovine na dva jednaka dijela. Ankica je sada vlasnica prodajnog centra Joker, a u godini zaradi oko 13 milijuna kuna.

15 milijuna kuna do sada je Kerum, procjenjuje se, dao svojoj ljubavnici Fani Horvat.
Kerum joj je pomogao u otvaranju lanca butika, što nipošto nije bilo jeftino. Dao joj je i dva stana, po jedan u Splitu i Zagrebu. Mlada dama vozi i luksuzne automobile te ima jahtu.

A o novonastaloj situaciji danas nismo uspjeli dobiti ni riječi od bilo koga iz obitelji Kerum, kao ni od rodbine Fani Horvat. Susreli smo, doduše, danas ujutro Željka. Malo poslije 11 dovezao se u luksuznom mercedesu u ACI-jevu marinu, svratio do usidrene jahte Joke.

– Gradonačelniče, možemo li kratko porazgovarati – pristojno smo ga upitali.

– Ma o čemu vi pričate – pristojno nam je “otpilio” Kerum i popeo se na jahtu, a desetak minuta poslije sjeo je u automobil i odvezao se. Vrata obiteljske kuće Kerumovih na Trsteniku također su ostala zatvorena. Vrata stana u Slavićevoj, a na toj je adresi prijavljena Fani Horvat, otvorila nam je plavuša srednjih godina, vjerojatno majka Anita. Nije se ustručavala poručiti nam kako nas može biti sram jer smo je upitali je li Fani kod kuće. Razgovorljiviji su susjedi koji kažu da ona dugo ne živi tu.

Živjet će na Mejama?
– Gradonačelnika Keruma tu u zgradi, a ni u ulici, nikada nisam vidio – rekao nam je muškarac. Slično smo prošli i u Kerumovoj poslovnoj zgradi na Mažuranićevu šetalištu u kojoj se nalaze uredi tvrtki čiji su vlasnici Fani i njezin brat Saša. A Kerum će s novom odabranicom svoga srca navodno živjeti na Mejama.

Ondje je kupio kuću koja se obnavlja, i danas se zaustavio ispred nje pitati kako teku radovi. Za sada se Fani, tvrde naši izvori, nalazi u luksuznom stanu na vrhu centra Joker, u kojem živi i Kerum. A prema informacijama kojima raspolažemo, Fani je prije ljubovala sa splitskim poduzetnikom Josipom Komarom. Posljednjih su mu mjeseci pod dva auta postavljene eksplozivne naprave, jedan je zapaljen, još jedan propucan.

Profesori i studenti Zagrebačke škole za menadžment koju pohađa Fani ne znaju tko je ona. Neki su rekli da se ne žele miješati u priču o splitskom gradonačelniku i njegovu životu. Profesori su objasnili da u privatnoj visokoj školi studenti imaju individualne rasporede prema kojima dolaze na predavanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 79

SO
Somelier
17:20 20.10.2009.

\"Željko otvorio novu kartu u političkoj komunikaciji.\" Bolje bi bilo da je otvorio novi bolesnički karton. Kojih bolesnika oko nas a izgleda da taj Macan sa Kerumom prednjaće.

SJ
Sjeverac
19:06 20.10.2009.

Cast Ankici i njezinoj dici! A njegovo bogatstvo kako je doslo tako ce i otici(ako je s vragom doslo s vragom ce i otici).

DU
Deleted user
17:10 20.10.2009.

Kerume budalo. Uništio si dugogodišnji brak, osramotio ženu i djecu javno obznanjujući svoj preljub. Gnjido jedna. Kako ćeš biti vjeran građanima koji su te birali kad ne možeš biti vjeran ženi s kojom si toliko godina dijelio dobro i zlo? Ubij se jadniče.