Promo

Pokazali su znanje o Europskoj uniji i – otputovali u Bruxelles!

Pokazali su znanje o Europskoj uniji i – otputovali u Bruxelles!
VL
Autor
PR Članak
22.09.2011.
u 13:53
Nagradna igra pokrenuta je u svjetlu kraja pregovora Hrvatske s Europskom unijom kao dodatni poticaj građanima Hrvatske da se informiraju o EU i onome što će im pristupanje Europskoj uniji donijeti.
Pogledaj originalni članak

Danijela Rako iz Zaprešića, Ivana Prikratki iz Vinice i Luka Peruško iz Pule – pobjednici kviza Delegacije EU „Pokažite znanje o Europskoj uniji i otputujte u Bruxelles!“ – boravili su u Bruxellesu od 18. do 21. rujna gdje su, između ostalog, posjetili Europski parlament, instituciju koja će ubuduće predstavljati hrvatske građane u EU. – Ovo je bilo sjajno iskustvo, drago mi je što sam sudjelovala u nagradnoj igri i bila u prilici upoznati Bruxelles – izjavila je po povratku Danijela Rako, studentica engleskog i francuskog jezika iz Zaprešića.

Više od 5000 građana testiralo je svoje znanje o Europskoj uniji u nagradnoj igri "Pokažite znanje o Europskoj uniji i otputujte u Bruxelles!“, a za sudjelovanje je bilo potrebno ispuniti EU-kviz na web-stranicama Informacijskog centra EU. 

Nagradna igra pokrenuta je u svjetlu kraja pregovora Hrvatske s Europskom unijom kao dodatni poticaj građanima Hrvatske da se informiraju o EU i onome što će im pristupanje Europskoj uniji donijeti. Naime, iskustva država članica EU pokazuju da što su građani informiraniji o EU, to su u većoj mjeri u stanju iskoristiti mogućnosti koje članstvo pruža.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr