brutalno postupanje u SAD-u

Policajac 76-godišnjaka srušio na pod te na njemu dva puta upotrijebio elektrošoker

Foto: Youtube Screenshot
Policajac 76-godišnjaka srušio na pod te na njemu dva puta upotrijebio elektrošoker
18.12.2014.
u 09:10
Policija je potvrdila da je automobil koji je vozio Vasquez prema zakonu trebao biti izuzet od provjere naljepnice s registracijom jer je imao tablice autosalona. Policajac je pod istragom.
Pogledaj originalni članak

Policajac Nathaniel Robinson (23) pod istragom je nakon što je kamera uhvatila kako u američkoj saveznoj državi Teksas maltretira 76-godišnjeg muškarca kojeg je zaustavio zbog provjere registracije.

Incident se dogodio u Victoriji, gradu koji se nalazi oko 190 kilometara od San Antonia gdje je Robinson zaustavio Petea Vasqueza koji je vozio auto sa tablicama autosalona, javlja NY Daily News. Robinson je potom kamerom u policijskom automobilu snimljen kako 76-godišnjeg Vasqueza ruši na pod. Policija također kaže da je na njemu također dva puta upotrijebio elektrošoker. Vasquezu su naposljetku stavili lisice te su ga odveli u bolnicu gdje je proveo dva sata. Policija ga je nakon toga pustila bez ikakve prijave.

- Ponašao se poput Pit bulla i to je bilo to. Neko vrijeme mislio sam da će izvući pištolj i pucati na mene- ispričao je Vasquez.

Policija je potvrdila da je automobil koji je vozio Vasquez prema zakonu trebao biti izuzet od provjere naljepnice s registracijom jer je imao tablice autosalona. Zbog svog postupanja policajac Robinson je pod istragom. Prebačen je u administraciju te se utvrđuje je li upotrijebio pretjeranu silu.

>> Američki policajci maltretirali novinare: 'Nabio mi je glavu u staklo'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:51 19.12.2014.

Ma kakvi maltretiranje, to mu je on pokusao unaprijediti ljudska prava i pokazati mu sto je to demokracija. Osim toga ovaj je imao nesto tamniju boju koze sto je jako preplasilo policajca koji je instiktivno reagirao u samoobrani.

LU
luftbrenzer
10:30 18.12.2014.

Ništa se protiv policajca ne će poduzeti. Amerika je policijska država, pa je policjac prema tome ravan Bogu. Slobodno mogu ne samo maltretirati već i ubiti koga hoće kad im se prohtije. Naročioto građane tamnjie puti. Formalno se doduše pokrene nekakva istraga, ali policajac nikad ne odgvara, makar pobješnjeli građani u pravednom gnjevu porazb ijali nekoliko gradova. Nema tog zločina radi kojeg bi se osudio američi policajac. Čini mi se da to uskoro očekuje i Hrvatsku.

JU
juma
20:35 18.12.2014.

Koliko se na snimku vidi, prvi koji se počeo ponašati agresivno i nerazumno jeste ovaj starčić, jer je uporno odbijao učiniti ono što je policajac tražio. Poslije je situacija eskalirala.