OSTAVLJENO U AUTOMOBILU

Policajka koja je spasila tromjesečno dijete u Puli: 'Plakalo je cijelo vrijeme, zagrlila sam ga'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Policajka koja je spasila tromjesečno dijete u Puli: 'Plakalo je cijelo vrijeme, zagrlila sam ga'
12.07.2022.
u 20:31
Okolnosti ovoga događaja se utvrđuju, no PU istarska ranije je navela kako će nad 28-godišnjom državljankom Sjeverne Makedonije provesti kriminalističko istraživanje
Pogledaj originalni članak

Policijska službenica iz Pule Stefani Orbanić spasila je danas oko 14 sati bebu staru nekoliko mjeseci iz zaključanog vozila. Kako je ranije priopćila Policijska uprava istarska, zaprimljena je dojava da se u vozilu BMW, riječke registracijske oznake, u Marulićevoj ulici nalazi dijete koje je bilo vidno uplakano, znojno i povišene temperature.

- Odmah sam primijetila malo dijete na suvozačevom sjedalu. Plakalo je. Bilo je uznemireno i jako znojno. Jedan prozor bio je djelomično otvoren pa sam, ne razmišljajući ni sekunde više, provukla ruku i uspjela otvoriti vrata. Ušla sam u automobil i izvadila dijete. Plakalo je cijelo vrijeme, zagrlila sam ga i pozvali smo hitnu pomoć - rekla je policajka za 24sata

VIDEO Policajka spasila dijete iz vozila u Puli: Provukla je ruku kroz prozor i uspjela otvoriti vrata

Dijete je potom prevezeno u pulsku bolnicu kako bi mu se pružila liječnička pomoć. Okolnosti ovoga događaja se utvrđuju, no PU istarska ranije je navela kako će nad 28-godišnjom državljankom Sjeverne Makedonije provesti kriminalističko istraživanje.

- Ekipa hitne pomoći odmah se nakon poziva uputila u Marulićevu ulicu. Riječ je o bebi staroj tri mjeseca koja je prilikom našeg dolaska bila pri svijesti i stabilno. Beba je plakala, a osim toga u tako maloj dobi termoregulacija je loša pa smo pristupili najvećem mogućem oprezu. Odmah joj je uključena infuzija, beba je propisno rashlađena te joj je uključen kisik nakon čega je prevezena u pulsku Opću bolnicu - kazala je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istre dr. Gordana Antić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
dam63
21:37 12.07.2022.

Samo je radila svoj posao.