ŠOK U AUSTRIJI Cobre iz ruku ispustile 'Peru'

Policija potvrdila Karadžićev boravak u Beču pod krinkom iscjelitelja

Foto: import
Policija potvrdila Karadžićev boravak u Beču pod krinkom iscjelitelja
25.07.2008.
u 18:48
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornik austrijskog MUP-a Rudolf Gollia potvrdio je jučer navečer navode austrijskog dnevnog lista „Krone Zeitung“ koji u današnjem broju piše da je Radovan Karadžić prošle godine dolazio u kontakt sa specijalnim postrojbama austrijske policije za borbu protiv terorizma Cobra, koje pri provjeri identiteta alternativnog liječnika nisu prepoznale najtraženijeg ratnog bjegunca.

Austrijski Krone piše da su specijalci bečke policije 4. svibnja 2007. u potrazi za 58-godišnjem Srbinom koji je u obližnjem lokalu „Kum“ u Beču zbog varanja na kartama ubio iz pištolja svog zemljaka provalili u pet sati ujutro u stan ubojičine prijateljice, te u krevetu su zatekli starijeg muškarca koji je tvrdio da je iscjelitelj na usavršavanju.

Tvrdio je, isprekidanim njemačkim jezikom, da je Petar Glumac, rođen 16. ožujka 1930. u Litovom Polju, a što je stajalo i u važećoj hrvatskoj putovnici.

Policija je otišla i nekoliko sati kasnije uhitila ubojicu. „Uspjeh Bečke policije“, ironično piše austrijski dnevnik dodavši kako je od nje Karadžić „napravio budalu“.

Dosadašnja istraga pokazala je da je Karadžić boravio u Beču tri mjeseca. U stanu ubojičine prijateljice, koja je kasnije također osuđena na devet godina zatvora, Karadžić je kao čudotvorni „iscjelitelj Pera“ prodavao masti i mješavine protiv neplodnosti i problema s erekcijom, stoji u Krone Zeitungu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr