Potpredsjednik Vlade

'Poljska Hrvatsku vidi kao najvažnijeg strateškog partnera u JI Europi'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
kolinda
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
kolinda
19.03.2015.
u 18:38
Potpredsjednik Vlade Republike Poljske istaknuo je kako Hrvatsku vidi kao najvažnijeg strateškog partnera na prostoru jugoistočne Europe
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Poljske Tomasza Siemoniaka. Prilikom susreta potvrđeni su dobri bilateralni odnosi između dvije države te intenzivni odnosi na području vojne i obrambene suradnje, osobito u Afganistanu.

Potpredsjednik Vlade Republike Poljske istaknuo je kako Hrvatsku vidi kao najvažnijeg strateškog partnera na prostoru jugoistočne Europe. Razmijenjena su iskustva vezana uz modernizaciju oružanih snaga, osobito obnovu zračne flote. Razgovaralo se i o predstojećem sastanku na vrhu Sjevernoatlantskog saveza u Varšavi te je obostrano istaknuta nada da će proširenje Saveza biti jedna od tema sastanka.

>> Poljski ministar postao zvijezda YouTubea - mislio da je svjetiljka mikrofon

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar feudalac
feudalac
16:46 19.03.2015.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se u mjesec dana susrela s više svjetskih državnika nego što ih je bivši vidio na TV ekranima.

Avatar Jose Bielich
Jose Bielich
16:56 19.03.2015.

Lijepo je pročitati ovu vijest, tim više što postaje sve jasnije da Hrvatska napušta tzv. "region" i vraća se tamo gdje kulturološki i civilizacijski pripada - Višegradskoj skupini.

Avatar liquidsky
liquidsky
17:35 19.03.2015.

Danke, Poljska hehe