"NE MOGU VIŠE"

Poludjeli Amerikanac avionom se zabio u zgradu porezne uprave

Foto: Reuters
Poludjeli Amerikanac avionom se zabio u zgradu porezne uprave
19.02.2010.
u 04:11
Pedesettrogodišnji softverski inženjer iz Austina u Teksasu zapalio je svoju kuću, sjeo u jednomotorac Piper PA-28 i zabio se u uredsku zgradu, izazvavši požar i paniku. U nesreći je nestala jedna osoba.
Pogledaj originalni članak

Prema preliminarnim izvještajima FBI-ja, pilot koji se svojim jednomotornim četvorosjedom Piper PA-28 zabio u zgradu u kojoj je u tom trenutku bilo dvjestotinjak zaposlenika IRS-a (Internal Revenue Service) je 53-godišnji Joseph A. Stack. Smatra se da je poginuo u udaru aviona u zgradu.

Prije tog čina u četvrtak oko deset ujutro po lokalnom vremenu, Stack je na internetu obajvio dug članak u kojem nabraja svoje nevolje s IRS-om i bjesnio protiv poreznika, vladine pomoći bankama i "nitkova i pljačkaša" korporativne Amerike. Stacku su kalifornijske porezne vlasti dvaput gasile tvrtke, 2000. i 2004., a u Teksasu je teško nalazio posao.

- Više to ne mogu podnositi i odabrao sam da se ne osvrćem preko ramena na "velikog brata" dok mi on guli kožu… Nasilje ne samo da jest odgovor, nego je jedini mogući odgovor – napisao je taj softverski inženjer i potpisao se "Joe Stack (1956-2010)".

Zapalio je svoju kuću, otišao u zračnu luku Georgetown, poletio ne prijavivši nikakv plan leta i zabio se u šestokatnicu u središtu Austina, na razini drugog kata. Udar aviona izazvao je požar, a vojska je s aerodroma u Hustonu podigla dva lovca F-16 prije nego što je razjašnjeno da je riječ o pojedinačnom napadu. Predsjednik Obama je obaviješten o incidentu.

U udaru i požaru ozlijeđeno je 13 osoba, od kojih su dvije u kritičnom stanju, a za jednom osobom se još traga.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 125

VL
▄▀▄▀
19:27 19.02.2010.

@pIavo_jezero nema tu nevinih

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
09:21 19.02.2010.

bomba, potpuno se slažem s tobom i ne razumijem ovaj hrvatski hajdučki mentalitet i odobravanje postupaka luđaka koji vode neke svoje ratove protiv institicija cijelog svijeta... osim toga, čovjek ima svoj privatni avion četverosjed... a što je imao prije nego ga je porezna uništila, Learjet?? pa nije bio sirotinja koja umire od gladi, pa da štrajka glađu pred poreznom upravom...

PJ
pIavo_jezero
23:59 19.02.2010.

Venlo, kaj opet?