ZAPLIJENILI ZBOG DUGOVA

Porezna uprava prodaje rabljena vozila, možete kupiti automobil za sitne novce

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Porezna uprava prodaje rabljena vozila, možete kupiti automobil za sitne novce
09.07.2024.
u 10:44
Napominju iz Porezne kako se predmeti kupuju po načelu viđeno-kupljeno, te se naknadne reklamacije neće uvažiti
Pogledaj originalni članak

Svi oni koji bi željela kupiti novog limenog ljubimca, a proći malo jeftinije mogli bi se razveseliti na vijest o tome da ispostave Porezne uprave diljem Hrvatske prodaju rabljena vozila. Među njima se nalaze brojni modeli, ali i jedan motocikl.

Kako navode iz Porezne, javna prodaja odnosi se na prodaju pokretnina popisanih od ovršenika temeljem rješenja o ovrsi pljenidbom, procjenom i prodajom pokretnina po područnim uredima, navodi N1.  Područni ured Koprivnica, radi naplate dugovanja prodaje automobil Renault Megane 1.6 16V iz 2004. godine čija je procijenjena vrijednosti 1.350,00 eura. Automobil se može razgledati na dan održavanja javne prodaje 23. srpnja na adresi I.Z. Dijankovečkog 8, u dvorištu Porezne uprave u Križevcima, u vremenu od 9,45 do 10,00 sati.

Ističu kako početna cijena na prvoj javnoj prodaji ne može biti niža od 2/3 od procjenjene vrijednosti pokretnine za koju se licitira. Napominju iz Porezne kako se predmeti kupuju po načelu viđeno-kupljeno, te se naknadne reklamacije neće uvažiti. Područni ured Krapina izvijestila je kako će se 11. srpnja 2024. godine u 10:00 sati u Krapini, I. Rendića 5, obavit javna prodaja predmeta trajno oduzetih u prekršajnom postupku. Model automobila koji se prodaje je Volkswagen Passat iz 2000. godine čije procijenjena vrijednost je 1.300,00 eura.

USKOK IH OPTUŽIO ZA MITO I ZLOPORABE

Bivšeg voditelja u Poreznoj upravi terete da je uzeo 2500 eura mita kako bi 'pomogao' poznaniku, a njihove tajne razgovore snimila 'bubica' u automobilu

Bilić je nakon uhićenja nijekao krivnju. Samo je kazao da mu je Penava dugogodišnji poznanik, no porekao je da mu je dao mito. Tijekom istrage obranu je iznio i Penava, koji također nijekao krivnju. No USKOK smatra da su Penava i Denis Bilić, više nego dobri dugogodišnji poznanici koji su razvili uhodani obrazac ponašanja u kojem Penava Biliću čini usluge i daje informacije, a ovaj mu je, prema tvrdnjama USKOK-a, davao novac

Područni ured Split Porezne uprave održat će svoju dražbu na kojoj će građanima biti ponuđeno pet automobila. Vozila se mogu vidjeti 10. srpnja kod bivše vojarne Sv. Križ na Dračevcu, na parkiralištu Split parkinga, dok je sama prodaja šest dana kasnije, znači 16. srpnja s početkom u 9h. No i tu Porezna napominje da se automobili kupuju po načelu viđeno-kupljeno.

U Splitu se nudi jedan motocikl i to marke BMW 1200 GS/R iz 2016., a procijenjen na 12.140,35 eura. Imat će i Zagrepčani priliku da vide što nudi Porezna uprava. "Dana 12.07.2024. godine u 9,30 sati obavit će se druga javna prodaja predmeta oduzetih u prekršajnom postupku presudom Općinskog suda u Novom Zagrebu", navode iz Porezne i dodaju kako će se javna prodaja obavit će u ulici Dragutina Albrechta 42. Nude Peugeot 307 SW iz 2003. godine koji je procijenjen na 2.151,09 eura.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
sttipe
15:49 09.07.2024.

Ako je leža godinama, skup je da je mukte!! Ko može platit svako malo šlepu, nove djelove, živce, ako ga prodaš tuži te kupac pa opet pokrivaš njegove kvarove... Garantirano vam neće reć koliko je koje auto ležalo.. A ono šta je valjalo na aukcoju nije ni došlo..