NESTANAK SPLIĆANINA

Portir zgrade u kojoj je odsjeo Periš s prijateljima: 'Najviše sam pričao s njim'

Foto: Google Maps/Nacionalna evidencija nestalih osoba
Portir zgrade u kojoj je odsjeo Periš s prijateljima: 'Najviše sam pričao s njim'
04.01.2022.
u 17:30
Djelovao je vrlo raspoloženo i bio je jako pristojan. Pitao me je za neka mjesta u blizini, ja sam ih uputio na obližnji restoran, a vidim kasnije u novinama da su otišli u Beton halu - dodaje portir.
Pogledaj originalni članak

Splićanin Matej Periš (27) i njegovi prijatelji došli su u Beograd na proslavu Nove godine, a odsjeli su u stanu u zgradi u četvrti Dorćol. I dok policija još uvijek traga za 27-godišnjakom koji je nestao u noći 31. prosinca, srpski mediji pričali su s portirom zgrade koji je pričao s mladićem kojemu se od četvrtka gubi svaki trag. 

-  Momak je bio veseo, vrlo ljubazan i ništa nije ukazivalo na to da će nastati ovakva drama zbog njegovog nestanka - kazao je portir za Informer i dodao: - Radio sam te večeri, kada su na vrata zgrade ušla četvorica mladića. Bilo je to oko 18 sati. Po naglasku sam čuo da su Dalmatinci, pa smo odmah počeli se šaliti. Ja sam služio u mornarici u Splitu, pa smo evocirali neke moje stare uspomene. 

VIDEO: Novi detalji potrage za Splićaninom u Beogradu: Ronioci pretražuju Savu, stigli su i forenzičari

Portir navodi da je najviše vremena u razgovoru proveo upravo s Matejem.

- Njih četvorica smjestili su se u apartman u ovoj zgradi, a njihova tri prijatelja u susjednoj zgradu Nakon što su ostavili stvari i osvježili se, krenuli su u večernji izlazak. Ja sam popričao s njim. Djelovao je vrlo raspoloženo i bio je jako pristojan. Pitao me je za neka mjesta u blizini, ja sam ih uputio na obližnji restoran, a vidim kasnije u novinama da su otišli u Beton halu - dodaje portir.

Kaže kako poslije tog susreta više nije vidio njegove prijatelje, jer nije bio u smjeni kad su se odjavili iz apartmana.

- Kolege su mi rekle da su jučer pokupili stvari i odjavili se. Ne znam da li su se vratili za Hrvatsku, ali svakako nisu više ovdje - rekao je portir za kraj. 

Više o potrazi za nestalim 27-godišnjakom, pročitajte OVDJE

VIDEO: Nestali Splićanin Matej bio je vrsni sportaš i obožavao je vodene sportove: Ovako je nekad skakao s litice

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DA
davorj
20:49 04.01.2022.

@hegedus - vidim svi interjvuirani beogradjani izrazavaju brigu o momku, no sigurno ima i takvih tamo poput tebe koji se pitaji zasto se i tamosnji mediji i pola Beograda naveliko bave s nekim Hrvatom, sto bi to uopce bilo vazno. Dakle ima normalnih ljudi na jednoj strani, i Balkanaca na drugoj

VA
valerijan
21:25 04.01.2022.

Kada bi se naši mediji tolikim žarom bavili nestalima u domovinskom ratu nema sumnje da bi se pronašli mnogi pobijeni i ne zato što su se išli provoditi u čudno okruženje već zato što su bili svoji na svome, što su branili svoje.

VE
velma
15:58 05.01.2022.

Ma majmune najviše ti mrziš sam sebe,što valjaš idiotarije,pa nisu baš svi tvog mentalnog degenerativnog sklopa....