POTRAGA SE NASTAVLJA

Otac nestalog Splićanina: U namjere Matejevih prijatelja nikada nisam posumnjao. Plakali su sa mnom

Beograd: Otac nestalog Splićanina Mateja Periša, Nenad Periš, ispred kluba Gotik
Foto: Milan Maricic/ATAImages
1/4
04.01.2022.
u 18:09

Oni su mi potvrdili da intenzivno tragaju i da se istraga nastavlja - rekao je Nenad Periš

Na šetalištu uz Savu navodno je pronađena tenisica nestalog Splićanina Mateja Periša (27), kao i premet u žardinjeri s cvijećem za kojeg se smatra da je opušak. Tim se povodom oglasio i Matejev otac Nenad Periš

- Nemam nikakvih informacija o tome. Kontaktirao sam policiju, ali nemam nikakve informacije o tome tako da vam ne mogu ništa reći. Oni su mi potvrdili da intenzivno tragaju i da se istraga nastavlja. Nadamo se da će se uskoro nešto saznati. I ja čekam - rekao je za Blic

VIDEO Nestali Splićanin Matej bio je vrsni sportaš i obožavao je vodene sportove: Ovako je nekad skakao s litice

Na pitanje ima li nekih informacija od drugih ljudi, Periš je odgovorio da nema te da mu nitko ništa nije javio.

Nenad Periš ispričao je za Slobodnu Dalmaciju kako istraga ide, te misli li da su prijatelji njegova sina dovoljno brzo reagirali. 

- Ja od policije dobijem neku informaciju koju ne želim podijeliti ni s kim u interesu istrage, a onda tu informaciju ubrzo vidim na nekom od portala. Meni nije jasno kako to funkcionira i kako se to plasira, ali sam zamolio novinare da me ne zovu tako često jer jednostavno ne znam što bih rekao. I policiji sam rekao da me zovu ako trebaju nešto kod mene provjeriti, usporediti, a da je vezano za Mateja. Ove tekuće informacije koje se izmjenjuju iz minute u minutu mi ne znače ništa, kazao je Periš.

Upitan jesu li prijatelji njegova sina mogli brže i bolje reagirati, otac 27-godišnjaka je odgovorio: - U te momke i njihove namjere nikada nisam posumnjao jer to su najbolji Matejevi prijatelji od djetinjstva. Vidio sam tu djecu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li što mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namjere nikada nisam ni posumnjao. 

Nenad Periš kazao je kako misli da je policija kontaktirala s vozačem taksija koji Mateju nije htio otvoriti vrata, ali detalje ne zna.

- Znam samo da sam im objašnjavao da taksiji u Splitu nikad ne pale svjetla da su zauzeta s putnicima i da moj Matej kad je išao tražiti taksi to nije znao. Bolje bi bilo da ga je primio u taksi jer bi mi sada znali puno više. Ne znam ni je li Matej jaknu ostavio da bi se vratio u klub, ne znam zašto je nije ponio. Znam samo da je naručio bocu pića za svoj stol kojeg je platio i da se nakon toga digao i izišao iz Gotika, kaže Periš.

- Ne spavam nikako od kada se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osjećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželio nikome, ni najvećem neprijatelju, rekao je Periš za Slobodnu Dalmaciju. 

VIDEO: Novi detalji potrage za Splićaninom u Beogradu: Ronioci pretražuju Savu, stigli su i forenzičari

Podsjetimo, peti je dan potrage za Splićaninom Matejem Perišem koji je nestao u Beogradu gdje je bio s prijateljima za Silvestrovo. Zadnji put su ga vidjeli kako izlazi iz kluba Gotik. Nakon toga gubi mu se svaki trag. Objavljene su snimke s nadzornih kamera na kojima se vidi mladić koji trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taksi. Njegov otac potvrdio je da je to njegov sin.

 

Komentara 17

VE
večernjamaglica
17:56 04.01.2022.

Sad će dodati dvije rečenice i obrisati sve komentare.Daj....pustite taj događaj,ostavite tu nesretnu obitelj na miru,nje ubijen,nastradao je.Objavite samo službene izvještaje policije.

Avatar Idler
Idler
17:19 04.01.2022.

Tužno al se više očigledno - nakon cuge se išel "dić" nečim sintetskim....vjerojatno speed il slično i dobil je navalu energije....a njegva ekipa zna dalko već neg kaj je objavljeno !

Avatar tabadjija
tabadjija
19:36 04.01.2022.

Bilo bi ljepo da nekim ludim spletom okolnosti čovjeka nađu živa i zdrava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije