Core media

Potvrđena optužnica protiv bivših supružnika Šelebaj-Čuljak

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Potvrđena optužnica protiv bivših supružnika Šelebaj-Čuljak
21.02.2014.
u 15:40
S obzirom na to da je optužnica jučer potvrđena, do nagodbe očito nije došlo
Pogledaj originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Jasne Smoljanić potvrdilo je danas optužnicu u aferi Core media, koja će na optuženičku klupu dovesti bivše supružnike Vladimira Šelebaja i Dijanu Čuljak. Njih se dvoje na današnjem ročištu nisu pojavili.

– Dijana Čuljak ispričala se zbog bolesti, a razlog Šelebajeva nedolaska nije poznat. Inače, na dosadašnjim optužnim vijećima on se nije pojavljivao, što se pravdalo neurednom dostavom poziva. No, njegovi nedolasci u pravnim kuloarima objašnjavali su se Šelebajevim pregovorima s tužiteljstvom o priznanju krivnje i nagodbe. Špekuliralo se da o nagodbi pregovaraju i svi ostali optuženici, izuzev Dijane Čuljak.

No, s obzirom na to da je optužnica jučer potvrđena, do nagodbe očito nije došlo pa će tako u skorašnje vrijeme osim bivših supružnika Šelebaj-Čuljak na optuženičku klupu još sjesti Vlado Bućan, Igor Šumaković i Tonček Mandić.

Što se tiče Marija Cikača, koji je također bio optužen, za njega je postupak gotov. On se, naime, još prije nagodio s tužiteljstvom. Priznao je krivnju i osuđen je na 22 mjeseca zatvora i to uz dvostruki uvjet; neće ići u zatvor ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo te ako u roku od šest mjeseci u državni proračun vrati 480.645 kuna, koje je prema vlastitu priznanju, ilegalno zaradio perući novac. Presuda je pravomoćna, a za očekivati je da će se na predstojećem suđenju Cikač ipak pojaviti u sudnici kao svjedok. U aferi Core media, bivši supružnici Šelebaj-Čuljak terete se da su od ostalih suoptuženika tražili da im pronalaze tvrtke, kojima je Core media isporučivala fiktivne račune te je na taj način izvukla 24 milijuna kuna.

>> Vladimir Šelebaj nije došao na sud jer pregovara o nagodbi?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar darkkati
darkkati
22:02 21.02.2014.

sve sdp-ejci

Avatar komentatorx
komentatorx
18:30 21.02.2014.

Kra De Zeova uzdanica.