njen suprug u bolnici

Poznat identitet svih žrtava iz autobusa kod Venecije. Među njima i Hrvatica

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mjesto tragične autobusne nesreće kod Venecije
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mjesto tragične autobusne nesreće kod Venecije
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mjesto tragi?ne autobusne nesre?e kod Venecije
04.10.2023.
u 22:05
Kako je objasnio prefekt Venecije Michele di Bari, radilo se o devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemaca, talijanski vozač, dva Portugalca, Južnoafrikanka te Hrvatica
Pogledaj originalni članak

Ukupno 21 života odnijela je teška nesreća koja se sinoć dogodila kod Venezije, u mjestu Mestre, a policija je nakon obavljenog očevida utvrdila identitet svih žrtava. 

Kako je objasnio prefekt Venecije Michele di Bari, radilo se o devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemaca, talijanski vozač, dva Portugalca, Južnoafrikanka te Hrvatica, prenosi Corriere della Sera. Podsjetimo, Večernji list ranije je doznao kako je poginula Antonela Baković bila u šestom mjesecu trudnoće, u Italiji je bila na bračnom putovanju sa svojim suprugom Markom. 

Marko je u nesreći teško ozlijeđen, no njegovo se stanje stabilizira, a da su u autobusu bili i Hrvati potvrdilo je i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

>> VIDEO Objavljen jeziv trenutak kad je autobus izletio sa ceste kod Venecije: U nesreći poginula 21 osoba

- U prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno", kaže se u priopćenju. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke. Također je naglasilo da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti - objavili su. 

POVEZANI ČLANCI:

Osim toga, u nesreći je i ozlijeđeno i više osoba, a ozlijeđeni Hrvat nalazi se u bolnici Mirano. U Mestreu se nalaze dvije Ukrajinke, jedan Ukrajinac te jedan Nijemac, dok se u bolnici Dolo nalazi jedna Francuskinja. U Trevisu su na liječenju pak tri Austrijanca, od kojih su dvoje maloljetnici, a u Padovi se nalazi jedna Španjolka, jedna ukrajinska djevojčica te jedna neidentificirana osoba.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DE
derin
23:23 04.10.2023.

Počivali u miru Božjem! 🙏

DU
Deleted user
22:52 04.10.2023.

Je li moguće da su za požar krive baterije autobusa