TRAGEDIJA U VENECIJI

U autobusu je bilo dvoje hrvatskih državljana, muškarac teško ozlijeđen. Hrvatica preminula?

Nesreća kod Venecije
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
04.10.2023.
u 13:49

U nesreći je poginula najmanje 21 osoba, među njima i dvoje djece, a 15 ih je ozlijeđeno

U teškoj nesreći koja se dogodila jučer u gradu Mestre pokraj Venecije kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku te se prevrnuo i pao s visine od 10-ak metara na krov, stradalo je i dvoje hrvatskih državljana. 

Prema podacima dostupnima Večernjem listu, jedan hrvatski državljanin teško je stradao u nesreći u talijanskom mjestu Mestre, ali je živ. Bio je u kritičnom stanju, ali se, kako doznajemo, stabilizira. Prema za sada neslužbenim informacijama, jedna je hrvatska državljanka, nažalost, preminula, ali još traje utvrđivanje identiteta svih žrtava tragične nesreće kada će se moći sa sigurnošću reći tko su i koliko ih je.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade potvrdio je da je u autobusu bilo dvoje hrvatskih državljana, ali da još nemaju detaljnije informacije o njima. 

Slobodna Dalmacija javlja kako je riječ o mladom bračnom paru iz Splitsko-dalmatinske županije. Navodno se radi o muškarci i ženi u 20-ima koji su se vjenčali prije 20-ak dana te su u Italiju otišli na bračno putovanje. 

U nesreći je poginula najmanje 21 osoba, među njima i dvoje djece, a 15 ih je ozlijeđeno. Među poginulima su Ukrajinci, Francuzi i Nijemci.

Zastave službenih zgrada u regiji Veneto spuštene su na pola koplja na zahtjev njenog predsjednika Luce Zaije. Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su bili upravo posjetili Veneciju i vraćali se u svoj kamp nešto prije 20 sati.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

VIDEO Velika tragedija kod Venecije: Više od 20 mrtvih nakon što je autobus sletio s nadvožnjaka

VEZANI ČLANCI: 

"Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao više od 10 metara", rekao je zapovjednik venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mjesta. 

Među preminulim je žrtvama jednogodišnje dijete i tinejdžer. Među 15 ozlijeđenih dvoje je djece i dvoje tinejdžera, a petero ozlijeđenih u "vrlo teškom" je stanju. 

“Glavna hipoteza u ovom trenutku jest da se vozač autobusa (...) osjećao loše”, naveo je Luca Zaia.

Istražitelji nastoje identificirati žrtve koje u trenutku nesreće nisu kod sebe imale osobne dokumente, posebno provjerom registara kampa u kojem su boravili. Trup autobusa uklonjen je tijekom noći, a cesta je ponovno u srijedu ujutro otvorena za promet, javlja dopisnik AFP-a s lica mjesta. Prefekt Venecije, koji je otvorio istragu, najavio je tijekom prijepodneva konferenciju za novinare, zajedno s vatrogascima, zdravstvenim službama i policijom.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:04 04.10.2023.

Što se sada Plenki petlja i u prometne nesreće, i to je tema za sjednicu vlade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije