Pravomoćno

Pregazio dječačića 
pa počinio još devet prometnih prekršaja

Foto: VL
Pregazio dječačića 
pa počinio još devet prometnih prekršaja
02.01.2011.
u 22:37
Kobnog dana otac se igrao s dvoje djece u dvorištu u Kušlanovoj. Otišao je u kuću kad se dogodila tragedija.
Pogledaj originalni članak

Pijan je pregazio dvoipolgodišnjeg dječačića u svibnju 2006. ispred njegove kuće u Zagrebu pred očima oca i šestogodišnje sestre i od tada je, unatoč sudskom procesu, napravio još devet prometnih prekršaja.

Alija Beganović (37), i sam otac sedmero djece, pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora jer je mercedesom na nogostupu pregazio dječačića Marka S. 18. svibnja 2006. u Kušlanovoj ulici. Zagrebački Županijski sud izrekao mu je mjeru zabrane vožnje pet godina.

Pijan u automobilu

Beganović je sa 1,32 promila alkohola u krvi, vozeći se unatrag po Kušlanovoj ulici, udario dječačića koji je stajao na nogostupu. Sudski vještak je na sudu ustvrdio da bi Beganović vidio dijete kako stoji uz rub pločnika da je tijekom vožnje pogledao u svoj lijevi retrovizor. Miroslav S., otac nesretnog dječačića, svjedočio je na sudu kako se tog kobnog dana igrao sa sinčićem i kćerčicom u dvorištu njihove kuće u Kušlanovoj ulici u kojoj su ranije stanovali.

Supruga mu je u to vrijeme bila na tečaju engleskog. Htio je, kazao je tijekom suđenja, ići s djecom u šetnju pa je u jednom trenutku oko 19 sati otišao u kuću po mobitel. Trenutak poslije čuo je susjedu kako viče:“Miro, dijete!”. Vidio je sina da stoji na nogostupu i mercedes kako vozi unatrag prema njegovu djetetu, a vozač gleda u desni retrovizor umjesto u lijevi.

– Viknuo sam vozaču: “Stani, stoj!” a on je na moj povik dodao gas i pregazio mi dijete. Upitao sam ga samo je li vidio što mi je učinio. Podigao sam dijete, Marko je neprekidno plakao i govorio: “Mama, tata”. Sat i pol poslije umro je u bolnici – potresno je bilo svjedočenje dječakova oca na sudu.

Tvrdio je da plače

I prvostupanjskom presudom zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Beganović je bio osuđen na tri godine zatvora, a ta presuda je sada pravomoćna. Nakon nesreće kajao se na sudu govoreći koliko mu je žao i kako zbog nesreće noćima ne spava u zatvoru, nego plače. No, nakon što je izašao iz zatvora, Beganović, vlasnik tvrtke koja se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina, od 2007. do studenoga 2010. godine napravio je čak devet prometnih prekršaja u različitim gradovima! Vozio je, među ostalim, nekoliko puta u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja automobilom. Takvo ponašanje za upravljačem auta, i to još nakon što je pregazio dječačića u Kušlanovoj, sud je ocijenio otegotnim pri izricanju pravomoćne kazne.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

CP
copy paste
01:14 03.01.2011.

uvijek tvrdim da se živom čovjeku u život svašta može dogoditi,iz razloga zato što smo od krvi i mesa i nekada stvarno nismo u stanju kontrolirati tijek događaja ni uz najbolju volju i želju i iz toga svi trebamo izvući pouke i zaključke koji bi nam bili od pomoći da se takve stvari ne ponove nikada više.ovo što ovdje čitam je krajnji oblik bezobzirnosti,bezobraštine i neodgovornosti dotičnog gospodina alije-ako ga uopće možemo i trebamo osloviti sa gospodin jer on to uistinu nije.na vlastitim greškama nije izvukao pouku nego je postao još bezobzirniji,bezobrazniji i neodgovorniji nego je bio.stoga mislim da bi primjerena kazna -iako nisam mjerodavan- prije trebala glasiti 33 godine nego 3.

OB
-obrisani-
05:16 03.01.2011.

kako to ovi muslimani pijani voze automobile ,a kunu se da ne piju...nisu više ni muslići što su nekad bili,u bajbok sa takvima koji prkose stalno zakonima na dugogodišnje robije min 10 godina velebita

LV
lord vader
09:59 03.01.2011.

ja sam otac jednogodisnjeg djecaka. ako se ikada ovakvo sta dogodi , gospodin alija ce pozivjeti tocno toliko koliko ce mi trebati da uzmem ciglu i zdrobim mu lubanju na licu mjesta. kakvi sudovi ,kakvi bakraci... 3 godine za ubojstvo djeteta ?? jer ovo je ubojstvo, odrasla osoba koja pijana sjedne u auto mora biti svjesna svojih postupaka. sramota od drzave i sudstva.