Dogovor pao

Preokret: Vlada preuzima trošak zbrinjavanja 100.000 bala otpada u Varaždinu

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Nagomilani balirani miješani otpad u Brezju
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Nagomilani balirani miješani otpad u Brezju
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Nagomilani balirani miješani otpad u Brezju
26.10.2023.
u 10:56
Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi, rekao je župan Stričak
Pogledaj originalni članak

Vlada Republike Hrvatske spremna je riješiti jedan od najvećih problema Varaždina, pitanje zbrinjavanja 100.000 tona baliranog otpada na samom ulazu u grad, najavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

- Cilj Vlade je nakon više od 18 godina napokon riješiti jedan od najvećih problema Varaždina. Vlada namjerava u stopostotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog komunalnog otpada u Brezju, za što se zalagao i župan Anđelko Stričak, kao i saborski zastupnici Damir Habijan i Predrag Štromar – rekao je ministar Filipović.

Vlada će, dodao je, u najkraćem mogućem roku donijeti odgovarajuće odluke, za čije će provođenje zadužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond će s Gradom Varaždinom sklopiti ugovor, kojim će sve biti detaljno definirano. Balirani otpad predmet je višegodišnjih političkih obračuna, a posla imaju i sudovi. - Nakon dva mjeseca intezivnih sastanaka, na korak smo do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi – rekao je župan Stričak.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je nakon današnjeg sastanka s Davorom Filipovićem, ministrom gospodarstva i održivog razvoja komentirao najavu da će se sredstvima iz državnog proračuna u potpunosti financirati rješenje baliranog otpada u Gospodarskoj zoni Brezje na ulazu u Varaždin.

- Sav naš trud se isplatio, a isprazni napadi, prijave i razne opstrukcije ovim činom padaju u vodu. Na početku mandata obećali smo građanima kako ćemo riješiti bale. Osobno sam pozvao na to da se zaboravi na stranačku pripadnost kako bi nam interes građana bio u prvom planu. Svi koji su tada razmišljali drugačije plešući kako su im nalagali dnevnopolitički interesi, napadajući nas i optužujući, sada i sami moraju priznati da su bili u krivu. Stranačka matematika zbrajanja i oduzimanja političkih poena na polju bala trajala je 18 godina – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj (SDP).

VIDEO Pljačka u centru Šibenika

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
matekmatatek
11:45 26.10.2023.

Vlada iz svojih džepova (plaća) ili naših???

GO
goran2hr
14:03 26.10.2023.

Bez izgradnje spalionica na više lokacija u RH, s tim problemom neće biti sreće.

Avatar neugodan
neugodan
11:31 26.10.2023.

zasto nije napisano kako ce se to rijesiti? ode sve na jakusevec