Lov

Prijatelji životinja kazneno prijavili nepoznate čakovečke lovce

Foto: Ivica Beti/VLM
Prijatelji životinja kazneno prijavili nepoznate čakovečke lovce
17.01.2011.
u 21:38
U Lovačkom društvu Zec iz Čakovca kažu da nisu pucali u blizini naselja, već su se u blizini kuća samo pregrupirali. Odatle su, kažu, krenuli u lov na lisice
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Nakon što je udruga Prijatelji životinja iz Zagreba podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba, Policijska uprava međimurska istražuje je li u lovu održanom početkom siječnja u Čakovcu prekršen zakon. Potvrdio nam je to u ponedjeljak glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić. Lov se, tvrde u udruzi, odvijao unutar pojasa od 300 metara od ruba naselja, čime je prekršen zakon.

Prijatelji životinja tvrde da su lovci prekršili i druge odredbe Zakona o lovstvu, od neoznačavanja lovišta do kretanja u neposrednoj blizini kuća s nabijenim puškama.


– Lov se odvijao na području koje presijeca gradska cesta koja spaja Čakovec s Mihovljanom i u blizini šenkovečkog rotora te su u opasnosti i pješaci i vozači koji se kreću tom prilično prometnom cestom. U lovu progonjena divljač i lovački psi istrčavaju na cestu, prostrijeljene ptice padaju na cestu, što dodatno ugrožava sigurnost prometa i sudionika u prometu. Time se krši i Zakon o zaštiti životinja, zbog čega smo podnijeli prijavu veterinarskoj inspekciji – istaknuo je Alen Crnčan iz Prijatelja životinja.

Dodaje da stanovnici na tom području trpe stalni strah i ugroženost zbog lovaca koji remete i njihov mir i sigurnost.

U Lovačkom društvu Zec iz Čakovca kažu da nisu pucali u blizini naselja, već su se u blizini kuća samo pregrupirali. Odatle su, kažu, krenuli u lov na lisice

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

MA
mamba64
00:13 18.01.2011.

Bolje da su ubili Čačića taj je napravio više štete državi nego svi pasi lutalice.

XN
xnet0822
05:08 18.01.2011.

Ova blesava udruga tzv. \"Prijatelji životinja\" mi već odavno ide na živce ! Jbga, pa zar stvarno nemate pametnijih posli, pa koji vam k***c sve smeta ? Ne prisiljavajte me da vam ne dođem u vaš \"stožer\" u Gajevoj, uzmem kamen i porazbijam sva stakla na njemu !

DU
Deleted user
23:47 17.01.2011.

baš me zanima jel ti tzv prijatelji daju ikad koju kunu lovcima dok ovi preko zime brinu o divljači