Rijeka slavi zaštitnika

Procesija i misno slavlje u čast sv. Vida

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Sveti Vid
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Sveti Vid
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Sveti Vid
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Sveti Vid
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Sveti Vid
15.06.2014.
u 19:50
U procesiji središtem grada uz svećenstvo Riječke nadbiskupije i brojne Riječane bili su i gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac
Pogledaj originalni članak

Blagdan zaštitnika grada Rijeke sv. Vida  i zaštitnika Riječke nadbiskupije, nakon mnogobrojnih svjetovnih programa proteklih dana, obilježila je danas procesija od riječke katedrale središtem grada do Trga riječke rezolucije gdje je u 18 sati počelo središnje vjerničko slavlje.

U procesiju je po prvi put iz riječke katedrale izašla Relikvija svetog Vida. Procesiju i svetu misu predvodi biskup bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak u zajedništvu s drugim biskupima. Na svečanom prijepodnevnom euharistijskom slavlju koje je predvodio generalni vikar nadbiskupije Emil Svažić u koncelebraciji s riječkim svećenicima dodijeljene su medalje  sv. Vida desetorici vjernika laika, a po odluci riječkog nadbiskupa Ivana Devčića uvedena su u službu trojica  novih kanonika.

U procesiji središtem grada uz svećenstvo Riječke nadbiskupije i brojne Riječane bili su i gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac te članovi Udruge bokeljske mornarice u živopisnim odorama. Ranije poslijepodne na Korzu, pred brojim znatiželjnicima, članovi Udruge izveli su Kolo bokeljske mornarice uz pratnju Gradske glazbe Trsat.

>> Rijeka slavi svoga zaštitnika svetog Vida

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.