Prodaje se zgrada zadarskog Zavoda zbog Poliklinike

02.01.2009.
u 16:03
Pogledaj originalni članak

ZADAR – Zgrada zadarskog Zavoda za javno zdravstvo mogla bi biti prodana za potrebe opremanja Poliklinike već tijekom ove godine. Naime, u Zadarskoj županiji, vlasniku zgrade Zavoda, već su, kako doznajemo, prikupili gotovo svu dokumentaciju, nakon čega bi mogla uslijediti i prodaja.

No, već je sada izvjesno, kako nam je rekao ravnatelj zadarske Opće bolnice Zvonimir Vrančić, da sredstva od prodaje zgrade na vrlo atraktivnoj lokaciji na zadarskoj plaži na Kolovarama ipak neće biti dovoljna za opremanje cijele Poliklinike.

– Naše su procjene da će za opremanje zgrade Poliklinike biti potrebno izdvojiti najmanje 70 milijuna kuna. To znači da će nam biti potrebna i dodatna sredstva uz ona od prodaje zgrade Zavoda. Vjerujem da ćemo dobiti pomoć Grada, ali i Ministarstva zdravstva – rekao nam je ravnatelj zadarske Opće bolnice Zvonimir Vrančić, koji je istaknuo kako će se proces opremanja Poliklinike događati nakon izgradnje, odnosno u 2011. godini.

Nastavak gradnje “najbitnije” zadarske građevine nakon 20-godišnjeg prekida prije dva mjeseca i rok od dvije godine za izgradnju jamči da će sama zgrada biti dovršena potkraj 2010. godine, a do tada bi trebalo riješiti i pitanje sredstava za opremanje četverokatnice.

Na posljednjem katu zgrade bruto-površine od oko 24.000 metara četvornih bit će baš Zavod za javno zdravstvo, a sve će, kako tvrdi Zvonimir Vrančić, biti spojeno mostom sa zadarskom Općom bolnicom. Nedavno je tijekom svečanog otvorenja radova na izgradnji Poliklinike i ministar zdravstva Darko Milinović istaknuo kako očekuje da zadarska Poliklinika bude središnja zdravstvena ustanova na širem području, što znači i u Ličko-senjskoj te Šibensko-kninskoj županiji.

U samu izgradnju zgrade uložit će se oko 150 milijuna kuna, a u prvih gotovo dva mjeseca radova izvode se pripremni radovi, kao i učvršćivanje temelja zgrade.

– Trenutačno se učvršćuju temelji i izvode radovi na staroj konstrukciji zgrade. Tako se, primjerice, uklanja atomsko sklonište koje je sagrađeno prije 20 godina, a koje sada ne odgovara svrsi. Očekujem da će uskoro, možda već i u ovom ili sljedećem mjesecu, započeti nadogradnja i izgradnja Poliklinike – rekao nam je Zvonimir Vrančić.

Pogledajte na vecernji.hr