Izvrsni rezultati

Proglašeni najbolji sportaši Brodsko-posavske županije

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Proglašeni najbolji sportaši Brodsko-posavske županije
04.03.2014.
u 16:53
Treniram svakodnevno i punoj sam formi, ali ne mogu tvrditi da ću ostati u sezoni, jer ako ne nađem nekakav posao, već u travnju ili svibnju biti ću prisiljen krenuti tražiti sezonski posao na moru, kazao je najbolji sportaš županije Štefo Lutz
Pogledaj originalni članak

Brodsko–posavska županija i županijska Zajednica športskih udruga i saveza u dvorani HVIDR-e na Plavom polju, organizirali su svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i ekipa. Na svečanosti su za postignute izvrsne sportske rezultate u 2013. godini uručena priznanja najboljim pojedincima i klubovima. Najuspješnijim sportašem Brodsko-posavske županije u 2013.godini proglašen je Štefo Lutz , kajakaš Kajak-kanu kluba "Marsonia" iz Slavonskog Broda, a najuspješnija sportašica je Hilda Heller, članica istoimenog brodskog atletskog kluba.

Na drugom mjestu našli su se Marko Lipovac iz Kajak-kanu kluba "Olimpik" i Marina Vidoš iz Ženskog odbojkaškog kluba "Nova Gradiška", a na trećem Josip Arbanas član Stolnoteniskog kluba "Obrtnička škola Brod" i Laura Bačić, članica Ženskog košarkaškog kluba "Brod". U kategoriji najuspješnijiih momčadi i ženskih ekipa najboljima su proglašeni Kajak-kanu klubu "Marsonia" i Ženski odbojkaški klub "Nova Gradiška".

Lijepo je bilo na svečanoj dodjeli priznanja, a ostvareni rezultati i brojne medalje sportaša s područja županije kruna su nihova uspjeha. No, da li je priznanje u obliku malo boljeg papira i u zrečica "Bili ste odlični prošle godine , za to vam hvala !", koja iz godine u godinu, čini se , sve više post aje  samo gruba otrcana fraza, dovoljan poticaj za daljnje postizanje  vrhunskih sportskih rezultata.  Druga strana medalje govori upravo o tome kako i od čega žive naši najbolji sportaši i kroz koja sve odricanja prolaze ne bi li ostvarili zacrtani cilj . -Prošla godina bila mi je godina velikih uspona. Vratio sam se u vrhunsku formu, a i trenirao sam s jednom od najboljih reprezentacija. Žao mi je što nisam m ogao ostati kod njih, no stekao sam veliko iskustvo. Državni sam prvak i ispunio sam normu za svjetsko prvenstvo. Na žalost, financije su te koje diktiraju sve i uvjeren  sam da mi je ovo bila zadnja sezona. Imam 24 godine i odrekao sam se svega što sam imao. Kroz ovaj sport , u kojem sam od 2002. godine , nekoliko sam se puta našao na prosjačkom štapu, bez ičega.

Ove godine to jednostavno više nema smisla. Treniram svakodnevno i punoj sam formi, ali ne mogu tvrditi da ću ostati u sezoni, jer ako ne nađem nekakav posao, već u travnju ili svibnju biti ću prisiljen krenuti tražiti sezonski posao na moru, kazao je najbolji sportaš županije Štefo Lutz .

>> Proglašeni najbolji sportaši grada Bjelovara za 2012. godinu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.