SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Bulj je urliknuo: 'Mina!' i bacio se na zbunjenog Pupija. 'Čovik je krenio izvlačit nešto iz džepa...'

Zagreb: Rasprava o prijedlogu zakona o pravima predsjednika RH nakon isteka mandata
Patrik Macek/PIXSELL
22.09.2024.
u 14:30

U svome britkom stilu Toni Ivanišević tjedni pregled secira događaje u proteklih sedam dana

Subota
14. 9. 2024
.

Hrvatska je na nogama nakon što je domovinom prostrujila vijest da je u Zemunu uhićen najveći hrvatski pjevač u povijesti Marko Perković Thompson. Marko je u Zemun došao s menadžerom kako bi dogovorio lokaciju na kojoj će se održati njegov koncert koji je trebao biti kruna njegove turneje po Srijemu, Banatu i Bačkoj. Srpska žandarmerija, čiji su pripadnici uhitili Marka i njegova menadžera, objavila je da su uhićeni jer nisu imali dozvolu za rad u Srbiji, a granična policija nije registrirala njihov ulazak u zemlju. S druge strane, oglasio se i Markov odvjetnik koji je prenio legendinu poruku iz pritvora: "Marko vas sve pozdravlja i poručuje da se ne brinete, jer riječ je o nesporazumu, naime, on uopće nije ni ušao u Srbiju. Naime, uhićen je u Zemunu, a Zemun, kao što dobro znamo, nije Srbija."

Nedjelja
15. 9. 2024.

Nastavljaju se incidenti na granici! Dok Marko trune u zemunskom kazamatu, hrvatska policija uhitila je Sergeja Trifunovića, beogradskog glumca i kerovođu. Trifunovića se sumnjiči da je počinio ratni zločin u filmu "Turneja" iz 2008., u kojem je glumio Arkana. Iako je u filmu spasio Miru Furlan sigurne pogibelji, natjerao je u minsko polje jednog hrvatskog branitelja, o čemu postoji više od milijun svjedoka, koliko ih je pogledalo to filmsko ostvarenje. Trifunović je s graničnog prijelaza žurno transportiran u Konačište ratnih zarobljenika u splitskoj ratnoj luci Lora, gdje su ga prihvatili pripadnici 72. bojne Vojne policije, poznati ljubitelji sedme umjetnosti.

Ponedjeljak
16. 9. 2024.

Ovo što se dogodilo u Bijeljini nadilazi okvire ljudske mašte! Još provjeravamo informacije, ali izgleda da je najveća pjevačica u hrvatskoj povijesti Severina oteta nakon privatnog partyja malog Danila, prijestolonasljednika Ace Srbina, srbijanskog diktatora i vladara srpskog sveta. Prema tvrdnjama očevidaca, nakon partyja u Severininu svlačionicu upali su Aleksandar Vulin i Jelena Karleuša i pod prijetnjom oružja ubacili je u auto i zapalili za Srbiju, gdje će joj suditi zbog vrijeđanja diktatora Ace. Inače, Seve je u Bijeljini nastupala na Danilovu partyju jer ne voli njegova tatu Acu, čiji su je žandari maltretirali na granici, pa joj je propala gaža na sličnom partyju. Nakon vijesti o uhićenju naše Severine srbijanske glumce i pevaljke čuvaju Vučićevi specijalci jer nitko nema pojma kako će Hrvatska odgovoriti na ovu provokaciju.

Utorak
17. 9. 2024.

Veličanstvena Dinamova večer na Allianz Areni u Münchenu u prijateljskoj Njemačkoj. Iako će mnogi zlobnici sada trubiti o Dinamovu najvećem porazu u povijesti, činjenica je da su se naši dečki predstavili kao jedna nevjerojatno vješta i nadasve kulturna ekipa. Ono što su pokazali početkom drugog dijela, kada su demonstrirali nogoloptačku vještinu i smanjili na 3:2 u svojevrsnom blitzkriegu, kada su Bavarcima uvalili dva gola, od kojih je drugi bio spektakularan, dugo će se pamtiti, ali ono što su demonstrirali nakon toga, cijela će Bavarska pamtiti zauvijek. Ne čudi da je odmah nakon utakmice Velimiru Zajecu u svečanoj loži uručeno posebno priznanje Najdraži gost, jer Bayern nikada nije primio tako pristojnu i kulturnu ekipu koja mu je, kao gestu dobre volje, poklonila takvu pobjedu. Još kada su naši BBB-ovci zapjevali "Danke Deutschland", nije bilo oka na Allianz Areni koje je nakon takve provale emocija ostalo suho.

Srijeda
18. 9. 2024.

Neobičan incident obilježio je početak zasjedanja Sabora u vojarni na Črnomercu. Naime, na ulasku u novu sabornicu hrvatski branitelj, gradonačelnik Sinja, čuvar Cetine i zaštitnik Srba iz Suhača Miro Bulj urliknuo je: "Mina!" i bacio se na zbunjenog zastupnika srpske nacionalne manjine Pupija. "Čovik je krenio izvlačit nešto iz džepa, ja pomislio da je pager i da će eksplodirat i povridit ga, a kako volin Srbe, bacio san se da i njega zaštitin ki šta štitin ove moje doli u Suhaču", izjavio je Miro. Na kraju se ispostavilo da Pupi nije uopće imao pager, nego je iz džepa vadio staru Nokiju. Kažu da se jako preplašio kada se Miro bacio na njega, ali brzo se pribrao i zahvalio. Prisutni kažu da mu je na ulasku u sabornicu, kada ga je Miro zagrlio i ispričao se, ipak malo zadrhtala brada.

Četvrtak
19. 9. 2024.

Lijepe vijesti iz Vatikana. Ukazanje oca hrvatskog nogometa i stvoritelja hrvatskog nogometnog čuda Zdravka Mamića u Međugorju privuklo je pažnju Svete stolice, koja je danas objavila da u njegovu ukazanju, doduše, nema ništa nadnaravno, ali da ako se mnogi novinari, hrvatski nogometni suci, hrvatski i bosanskohercegovački političari, odvjetnici, suci i predsjednici županijskih sudova u Hrvatskoj, koji hodočaste na njegovo imanje kako bi poslušali njegove poruke, osjećaju ispunjeno, sretno i zadovoljno i nekako financijski osnaženo, onda nemaju ništa protiv takvih hodočašća.

Petak
20. 9. 2024.

Nakon sjednice Vijeća sigurnosti na kojoj se raspravljalo o eskalaciji sukoba Hrvatske i Srbije na polju maltretiranja glazbenih i dramskih umjetnika, sastali su se u Reykjaviku, glavnom gradu Islanda, Zoka i Plenki s Acom Srbinom i dogovorili razmjenu svi za sve, koja će se održati u Nemetinu. Zoka i Plenki obvezali su se da će DORH protiv Sergeja Trifunovića povući optužnicu za ratni zločin, dok će srbijansko tužilaštvo povući optužnicu protiv Severine "zbog vređanja predsednika". Jedino otvoreno pitanje ostalo je ono vezano za Thompsona, koji i dalje tvrdi da nema pojma zašto je uhićen u Zemunu i kakve veze Zemun ima sa Srbijom. Očekuje se da će se i to pitanje riješiti na idućem sastanku Zoke, Plenkija i Ace Srbina, koji će se održati u Daytonu, i da će se napraviti sve kako bi razmjena u Nemetinu prošla bez problema.

Komentara 1

ME
Melada
15:22 22.09.2024.

Dobro sam se nasmijao😀😀😀 Humor je jako bitan - i kad ga nema😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije