beli manastir

Vlasnica štenaca: Jedino je bilo da se oko izvadi ili da ga se uspava

Foto: VL
Vlasnica štenaca: Jedino je bilo da se oko izvadi ili da ga se uspava
05.04.2014.
u 19:55
Na Facebook stranicu Veterinarske stanice Beli Manastir, gdje su jučer završila dva psića nađena u šumi, javila se njihova vlasnica. Kaže da štenci nisu zlostavljani, a da je mužjak bio bolestan i da su morali izvaditi oko. U protivnom bi ga trebali uspavati. Trenutačno se nalaze na terapiji, a u ponedjeljak će biti podvrgnuti operaciji.
Pogledaj originalni članak

Na mjestu gdje su oči cijedio im se gnoj, ali su čak tri dana lutali dok ih u petak uvečer nisu pronašli volonteri Skloništa za pse Veterinarske stanice Beli Manastir. Dva shar peija, mužjak i ženka, već tri dana skrivala su se u šumi kraj Beloga Manastira, bježeći u strahu od ljudi.

Kako su dospjeli u Baranju i odakle su, nije se znalo sve do danas popodne, kad se na Facebook stranici belomanastirske stanice nije javila Tamara Milić Novak, predstavivši se kao vlasnica nesretnih pasa.

- Ja sam vlasnik tih pasa i moja predivna djeca, psi nisu zlostavljani i vrlo su dobro primljeni u obitelj, pas mužjak je s 2 mjeseca došao s bolesti oka k nama, vođen je veterinaru u Zagreb, bio na jednoj operaciji i ništa mu nije pomoglo - piše vlasnica i dodaje kako "jedino je bilo da se oko izvadi ili da ga se uspava i taj dokaz će dobiti institucije koje će raditi na tom slučaju."

- Moja krivica je kazna za nemikročipiranje a sad koliko njih ima pse bez mikročipa .. Jako puno .. nisu bačeni već su sami otišli i nema ih 3 dana. Jako mi je žao pasa i što su proživjeli - piše vlasnica štenaca na Fejsu.

- Stari su oko deset mjeseci. Ne znam jesu li brat i sestra. No, ženka je bila vođa jer je mužjak potpuno slijep. Na mjestu očiju mužjak ima ubodne rane ili kemijske ozlijede dok ženka na desnom oku ima čireve, a lijevo joj je zamućeno. Oni su sigurno zlostavljani psi - bez dvojbe kaže veterinar Miroslav Prebeg koji im je odmah pružio prvu pomoć.

Tijela su im bila puna krpelja, pa su očišćeni od nametnika i čipirani.

Trenutno se nalaze na terapiji, a u ponedjeljak će biti podvrgnuti operaciji. Unatoč tome, mužjak će i dalje ostati slijep dok će ženka moći vidjeti slabo i to tek na jedno oko.

- Nakon toga ćemo ih udomiti. No, njihovo razdvajanje ne dolazi u obzir, kao ni smještaj u boksovima ili kavezima - kategoričan je veterinar Prebeg.  

>> 'Nije mučila pse dok ih je ubijala injekcijom'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar targus
targus
13:47 05.04.2014.

u životu se nisam tolko naježio, koliko sad, kad sam čitao naslov,...a kamoli ostatak texta. Ovim izrodima bi trebalo vratiti istom mjerom!!! Bolesnici

L0
luena 01
13:42 05.04.2014.

Koliko "covjek " moze biti bestija,tom ili tim bestijama koji su ovo napravili zelim sve najgore...

Avatar Imoteph
Imoteph
14:21 05.04.2014.

Potpisujem sve komentare ispod. Ovo se mora drastično sankcionirati za primjer svima kojima tako što ikad padne na pamet.