korumpirana vlast

Prosvjed i u Crnoj Gori: Uhićena desetorica, ozlijeđena dva policajca

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Crna Gora,prosvjed
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Crna Gora,prosvjed
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Crna Gora,prosvjed
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Crna Gora,prosvjed
15.02.2014.
u 16:21
U Podgorici je prosvjedovalo nekoliko stotina građana
Pogledaj originalni članak

Nakon susjedne Bosne i Hercegovine, prosvjedi su danas započeli i u Crnoj Gori. Ondje je na podgoričke ulice izašlo više stotina građana koji su tražili smjenu korumpirane vlasti, javljaju podgoričke Vijesti.

Prosvjed je organiziran putem Facebook grupe "Revolucija u Crnoj Gori - Svi na ulice". Grupa mlađih prosvjednika skandirala je ispred zgrade vlade protiv Mile Đukanovića "Nema predaje" i "Milo, lopove". Policija ih je ogradila, no prosvjednici na Bulevaru Stanka Dragojevića nisu se dali rastjerati. Sjeli su na ulicu i blokirali promet. Policajce su gađali kamenjem, a oni su uzvratili suzavcem. U fizičkom obračunu ozlijeđena su dva policajca, a uhićeno deset prosvjednika.

Među njima su i novinar Marko Milačić i zamjenik Foruma 2010 Boban Batrićević. Priveden je i Ninoslav Kaluđerović, bivši član Socijalističke narodne partije, koji je bio na listi Građanskog fronta na lokalnim izborima na Cetinju.

>>Policija privela najmanje šest prosvjednika, pokušali se probiti do Vlade!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CR
crocro
18:42 15.02.2014.

Jeli se to okolo u "regionu" događaju nemiri. Pa kada naši toliko obožavaju "region", a što ako im se dogodi "region" na ulicama. Naravno, ne želim da se to dogodi u Hrvatskoj, ali tko može staviti ruku u vatru da to nije moguće? Tamošnji građani se bore protiv neimaštine, protiv nagomilanog birokratskog aparata, nepotizma, korupcije. U Crnoj Gori su izašli na ulice zbog korupcije u vlasti i traže smjenu vlasti. Sada se postavlja pitanje da li je Hrvatska imuna na korupciju, da li u Hrvatskoj ima neimaštine, da li ima nepotizma i viška birokratskog aparata. Ako toga u Hrvatskoj nema, onda nema opasnosti da bi se nemiri pretočili na Hrvatsku. Ako toga slučajno ima u Hrvatskoj (a to treba pitati građane), onda doista teško da netko može staviti ruku u vatru i garantirati da su nemiri u protesti u Hrvatskoj nemogući.

Jovo Čaruga
09:06 16.02.2014.

lepa sela lepo gore, a ružna i kad gore ostaju ružna.

AA
aabbcc
16:54 15.02.2014.

Koja to nevolja nacera Crnoogorca da ustane ?