POLICIJA NA TERENU

Pucnjava u bolnici u Japanu: Ozlijeđeni liječnik i pacijent, osumnjičenik pobjegao

Foto: reuters
Foto: reuters
31.10.2023.
u 11:19
Osumnjičeni muškarac nakon pucnjave navodno je otišao na motociklu u susjedni grad Warabi gdje je, neslužbeno se doznaje, ušao u poštu i zaposlenike drži kao taoce
Pogledaj originalni članak

Dvije osobe ozlijeđene su u pucnjavi koja se, prema dojavama, dogodila u japanskom gradu Todi. Kako javlja BBC, ozlijeđeni su jedan liječnik i stariji pacijent. Osumnjičeni muškarac nakon pucnjave navodno je otišao na motociklu u susjedni grad Warabi gdje je, neslužbeno se doznaje, ušao u poštu i zaposlenike drži kao taoce.

Trgovine u blizini trenutačno su u lockdownu. Osumnjičeni napadač i dalje nije uhićen, a zasad nije poznato jesu li ova dva incidenta povezana. Objavljena je i snimka muškarca koji nosi oružje i stoji ispred ulaza u poštu nedaleko od bolnice Toda Chuo gdje je došlo do pucnjave. Do pucnjave je došlo oko 13 sati, dok je incident u pošti zabilježen oko 14.15 sati. Vlasti su pozvale sve građane koji se nalaze 300 metara od pošte da izbjegavaju to područje.

Pucnjave su inače u Japanu vrlo rijetke, navodi britanski medij. Država ima stroge zabrane protiv oružja, a građani ih smiju imati isključivo u svrhe lova.

 

Osim toga, Japanci moraju proći i testove kako bi mogli dobiti oružje.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
08:52 31.10.2023.

"Brejking njuz"!?!? = Izvanredne vijesti. Znate li vi hrvatski na ovom portalu?